· · Коментари: 0

Сјајан трик за домаћице: Ослободите се прашине на једноставан начин

Брисање прашине многима представља узаладан посао

1667034202_ciscenje.jpg
Фото: унспласх.цом

Ако се већ потрудимо и очистимо кућу од прашине, онда треба пазити на неке ствари како би прошло што више времена пре него што се поново наталожи по стварима.Трикови како да се мање прашине скупља у кући:

Прочитајте још: Поред прашка за веш додајте и три састојка: Уз овај трик постељина ће имати лепши и дуготрајнији мирис

Очистите грејалице и клима уређаје

Тамо се могу скривати велике количине прашине, што значи да ћете ви очистити кућу, а прашина ће опет излетети из оваквих уређаја и наталожити се на стварима. Стога је згодно повремено да их очистите помоћу усисавача.

Не бришите прашину "на суво" 

У овом случају прашина ће се само разлетети и преместити на другу површину. Зато нека крпа којом чистите буде влажне док бришете јер ће се тако честице задржати на крпи.

Спреј за полирање не наносите директно на намјештај

Ако то радите на тај начин, тада само рескирате да се на намештају створе слојеви који ће касније само привлачити прашину. Уместо директног наношења на намештај, спреј за полирање најпре попрскајте по крпи, па га њом наносите.

Прочитајте још: Кожа у ентеријеру? Додајте ове детаље и уживајте у удобном дому

Редовно мењајте филтер на усисавачу

 Филтери су дизајнирани управо зато да хватају и задржавају честице прашине. Ако их не мењате прашина се након усисавања неће задржавати у усисавачу већ ће летети простором и скупљати се на намештају.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.