Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта би тебало да урадимо у кући до краја године према ФЕНГ СХУИ-ју? Сачекајте 2023. годину на прави начин

Крај године се полако приближава, а нека ваша афирмација буде - Завршавам 2022. са пуно позитивне енергије и радујем се променама које ме очекују у 2023!

1669128473_shutterstock_1896860440.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Баш као што је вама потребна стална доза добре енергије, једнако је важно да је остварите у свом дому. Фенг шуи, древна кинеска вештина уређења простора, подразумева одређена правила и смернице за успостављање повољног енергетскогтока у дому. Неке од њих можете применити крајем године.

Сазнајте којих 5 ствари треба да урадите у дому пре краја 2022. како би у 2023. ушли са позитивним вибрацијама и више среће:

1. Пустите срећу унутра

Један од најважнијих делова вашег дома јесу улазна врата, кроз њих вам улазе све прилике. Како бисте јануар започели срећно и наредну годину, ваш кућни број или број стана треба да буде видљив. То симболизује да ће вас сјајне прилике, срећне околности и добри људи лакше пронаћи. Врата не би требало да имају окрњену боју и да буду сломљена, а такође је важно да звоно функционише. Требало би да се врата могу отворити за најмање 90 степени, а улаз би требало да буде чист.

Прочитајте још: ЈЕДНОСТАВНО И ЛАКО: Како се ослободити непријатних мириса у кухињи?

2. Очистите ваздух

Током зимских месеци и нижих температура, прозори су нам више затворени у дому. Потребно је сваког јутра и вечери да проветравате простор, чак и када је напољу хладно. Како бисте унели додатни ниво кисеоника, унесите биљке у дом јер су природни прочишћивачи ваздуха. У неискоришћени куитак дома ставите биљку, то ће повољно утицати и на вашу енергију. У фенг шуију биљке које расту нагоре повећавају цхи. позитивну фенг шуи енергију.

3. Направите кутак само за себе, активирајте мирисе

Фенг шуи стручњак Сузан Чан објашњава да су зимски месеци више у складу са јин енергијом (пригушенији од светлијег и смелијег јанга): децембар, јануар и фебруар су тиши, мрачнији месеци који нас позивају на више одмора, опуштања и активности код куће. У овим месецима је важно да имате простор за себе, мирну и тиху просторију у којој можете да се повежете са собом. Учините и свој дом топлијим, па поставите тепихе на дрвене подове. Обогатите зимску енергију мирисима етеричнихуља или миришљавим свећама, а најлепше ће у хладним данима пријати мириси тамјана или сандаловине.

4. Нека мир влада у спаваћој соби

У празничном периоду крајем године и почетком следеће, имаћете пуно активности, али не заборавите на преокопотребан одмор и сан. Да бисте неговали јин, каже Чан, најбоље је држати електронику (као што су телефони, телевизори и рачунари) ван спаваће собе, као и ствари везане за посао. Ако не можете да их потпуно уклоните, можете их покрити - прекријте крпом електрични уређај и ставити радне папире у затворени ормарић или у фиоку. И колико год да је примамљиво чувати ствари испод кревета, Чен каже да их ограничите на меке ствари, као што су летња одећа и постељина, и да не претрпавате у кутије. Важно је да простор буде ослобођен од превише ствари, да продише.

Прочитајте још: Ослободите простор у ОРМАРУ за зимску одећу уз пар једноставних ТРИКОВА

5. Отпустите оно што не волите

Крајем године је посебно важно да се ослбоодите свих оних ствари које не волите и које вам не пријају како би у живот ушле нове и позитивније. Размислите које ствари у вашем дому вам више не користе, подсећају вас на неке лоше ствари, кваре вам, расположење, или су некорисне и само заузимају простор. Захвалите се на свему што имате, а оно што вам више не треба поклоните, донирајте, рециклирајте.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas