Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI DOMAĆICA

JEDNOSTAVNO I LAKO: Kako se osloboditi neprijatnih mirisa u kuhinji?

Neprijatni mirisi u kuhinji mogu biti prava gnjavaža, ali poznavanje nekoliko trikova može vam pomoći da ih se lako rešite.

1668943228_ce7f9880aa73b3c9ea8ee745a01f64fedc333a65.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nekoliko korisnih saveta, malo dobre volje i truda pomoći će vam da rešite sve probleme sa neprijatnim mirisima u kuhinji!

Pročitajte još: Važna pravila prilikom uređenja GARSONJERA: Obratite pažnju na to gde odlažete stvari

Miris jučerašnje večere još se oseća u vazduhu

Sve što treba da uradite u ovom slučaju je da u lonac sa ključalom vodom dodate koru pomorandže i prstohvat cimeta i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Zatim isključite šporet i sačekajte da se sadržaj lonca ohladi. Ovom metodom, neprijatan miris sa jučerašnje večere će zauvek ispariti!

Loši mirisi iz frižidera

Prvi korak je identifikovanje i uklanjanje izvora lošeg mirisa. Ako je neprijatna "aroma" još uvek u vazduhu, ostavite otvoreno pakovanje sode bikarbone u frižideru oko 24 sata. Ako je miris prejak, treba dodati i zrna kafe i sačekati nekoliko dana.

Pročitajte još: Oslobodite prostor u ORMARU za zimsku odeću uz par jednostavnih TRIKOVA

Ako je miris kiselkast, najbolji prijatelj će vam biti aktivni ugalj ili ugalj, koji treba da sipate u tanjir i ostavite u frižideru nekoliko dana.

Ako kuhinja miriše na dim bilo kog porekla

U tom slučaju, sipajte malo sirćeta u plitku posudu i sačekajte nekoliko sati da sirće upije loše mirise.

U slučaju zagorelog mleka

Samo 10 sekundi nepažnje može dovesti do bežećeg mleka, koje miriše prilično neprijatno. Na sreću, postoji jedno jednostavno rešenje za ovaj problem. Sve što treba da uradite sa prokuvanim mlekom je da ga sipate u čistu posudu i prekrijete kuhinjskom krpom presavijenom nekoliko puta.

Kako se osloboditi neprijatnih mirisa iz plastičnih činija?

Soda bikarbona, limun i kafa u zrnu mogu pomoći da se otarasite loših mirisa iz posuda za hranu. Da biste to uradili, iscedite jedan limun i operite posuđe limunovim sokom. Osim toga, posuđe možete "itrljati" kriškom limuna.

Pročitajte još: Feng šui PRAVILA za raspored nameštaja u kući: Privucite blagostanje i sreću

Nakon toga, soda bikarbona dolazi u pomoć, koja se mora pomešati sa vodom, a zatim se dobijeni rastvor nanosi na površinu posude iznutra i sačekajte nekoliko dana. U određenim slučajevima, postupak se mora ponoviti. Kada su u pitanju zrna kafe, samo treba da stavite nekoliko zrna u šerpu i sačekate da upijaju loše mirise.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas