Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Шта карактерише савремени дом?

Појам ,,савремени“ може се посматрати кроз више призми и могу се јавити разне асоцијације када се та реч употребни уз реч ,,дом“

1672139408_shutterstock_396884347.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Може се мислити на арихитектуру градње, на новитет намештаја, на поседовање уређаја из генерације модерне технологије... Али се може односити и на то који су све елементи за које се очекују да један дом има баш у овом времену у којем живимо.

У том контексту од дома се очекује да буде једнако функционалан и комфоран, енергетски ефикасан, са сачуваним традиционалним карактеристикама упакованим у очекивања и потребе модерног доба.

Прилагођавање променама које настају и потребама човека које се сходно томе мењају су неминовне.

Добар сигурносни систем (сигурносна врата, аларми, видео надзор)

Провалници и лопови су појава са којом смо се сусретали и раније, али је присутна и данас. Оно што разликује то време од данашњег јесте чињеница да сада имамо много више могућности да се заштитимо.

Кренимо пре свега од улазних врата у кућу или стан која су добила своју савремену верзију и данас можете купити тзв. сигурносна врата. С обзиром да се велики број крађа и покушаја провале дешава управо на улазима, сигурносна врата су први корак о којем треба да размишљате са безбедносног аспекта. Постоји много модела сигурносних врата тако да лако можете наћи савршени комад за ваш ентеријер.

На трижишту су доступне различите врсте аларма који се могу уградити како на кућама, тако и на становима или викендицама. Разликују се по моделу, величини и функцијама које нуде, па је најбоље да се добро информишете пре куповине.

Поред сигурносних врата и аларма, чест избор у циљу осигурања безбедности неког простора јесте и видео надзор. Веома је тражен производ и лако се може набавити, односно купити и инсталирати. У кратком року професионални тим може да изврши инсталацију и монтажу, а данашњи модели омогућавају праћење путем мобилних телефона снимака које праве видео камере.

Води се рачуна о енергетској ефикасности

Данас се доста прича о заштити животне средине, штедњи електричне енергије и очувању природних богатстава. Зато је данас доста фирми и произвођача из различитих области рада осмислило креативне и корисне програме у том правцу.

Зато се сматра да савремни дом, место на којем проводимо највише времена, треба да буде енергетски ефикасан. Шта то подразумева?

Добра топлотна изолација простора омогућава одржавање оптималне жељене температуре у том простору чиме се не троши непотребна електична енергија за догревање или хлађење.

Осим тога, од марта 2020. године Европска комисија је новом уредбом увела да нови производи беле технике (машине за прање и сушење веша, машине за прање судова, фрижидери...), али и телевизора, намењени за домове имају нове две ознаке енергетске ефикасности. Зато обратите пажњу на ове ознаке приликом куповине, јер су одређени производи осмишљени тако да заиста нуде већу енергетску ефикасност у односу на друге. Поготово када знамо да је реч о уређајима који су у свакодневној употреби.

Организација простора која је функционална и комфорна истовремено

С обзиром да се у домове све више уносе уређаји из генерације савремене технологије потребна је реорганизација постојећег намештаја и других помоћних елемената како би се све уклопило и било функционално.

Дом који пружа паметне уређаје који се налазе на правом место, који добро су укомбиновани са остатком простора и стилом и који имају корисну функцију, пружа осећај сигурности и удобности.

Осим тога, свако треба да негује свој стил, да купује ствари које воли тако се њиховом куповином не ремети постојећи концепт и стил.

За најефикаснији и најфункционалнији распоред у дому можете тражити савете архитекте како бисте уклопили своје идеје и жеље, са постојећим стањем уз стручну помоћ и подршку.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas