Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ствари које не треба да држите у кући: Фенг шуи стручњаци тврде да доносе ЛОШУ срећу

Према фенг шуи филозофији ове ствари не треба да држите у свом дому

1700317964_Foto-Shutterstock-predmeti.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Фенг шуи, као уметност уређења простора, користи и разне декоративне предмете за успостављање нових енергетских токова и преусмеравање и активирање енергије.

У ту сврху, један од веома једноставних начина је да свој дом украсите уметничким сликама и предметима који имају симболику у складу са принципима 5 елемената и оријентације према странама света. Препоручујемо оно што је блиско вашим навикама и психологији, па свој простор опремите декорацијама и сликама које ће улити позитивну енергију и визуелно подстаћи укућане да се боље осећају у простору.

Шта избацити?

Када уметник ствара слику, своја осећања преноси на платно. Он бира тему, палету боја, распоређује предмете на слици, онако како се осећа у датом тренутку. Зато кроз уметничко платно можемо сагледати стварно стање личности уметника и осетити његове емоције. Зато свака слика изазива емотивну реакцију код оних који је посматрају.

Дакле, анализирајте шта имате на зидовима и ако су то мотиви који подстичу агресију, тугу и нелагоду, чак и ако су вредни поклони, одмах их уклоните. Покушајте да се повежете са њима.

Велико „НЕ“: Маске афричких племена, било какво оружје, плишане животиње, слонове кљове, слике и фотографије рата, туге, агресије и насиља, аранжмани од сувог и пластичног цвећа и било чега што подсећа на пропадање и смрт – одмах уклоните са зида.

Шта је најбоље ставити на одређене зидове?

Препоручујемо вам да сликама првенствено украсите дневни боравак и трпезарију, а при постављању слика у спаваћој, радној и дечијој соби будите опрезни.
Један од веома добрих покретача енергије је улазни ходник, где одмах са врата треба да видите лепо осветљене слике са позитивним вибрацијама, слике добродошлице.

Дечије собе треба пажљиво опремити и проценити да ли неки ликови из цртаних филмова подстичу децу на агресију, без обзира колико су слатки представљени и осмишљени. Добре мапе, слике природе, животиња (нпр. паун, лав, тигар, јелен, слон, корњача, петао, змај), слике цвећа, птица, срећне породичне фотографије...

Поставите мотиве који вас опуштају у спаваћој соби. Нећете погрешити ако поставите слике са детаљима природе, цвећа, птица, воћа...

Доказани енергетски активатори

Када се озбиљније посветите овим питањима опремања и декорације ваших зидова, а имате одређени циљ који желите да остварите, онда можете пронаћи комбинације које вам одговарају, а додатно имати мотиве који су доказани активатори енергије у простору. .

Тада можете намерно поставити симболе заштите: слике лавова, тигрова, божанстава, светаца...

За просперитет и дуговечност поставите слике бамбуса, бора, јелена, корњаче.

Симболи за подстицање угледа и статуса су феникс, пауново перо, петао.

За напредак у каријери, послу, за просперитет и новац: графике са новцем, слике бамбуса, шуме, змаја, цветни мотиви са орхидејама, љиљанима, слике јата риба или водопада...

За успех у љубавном животу, проналажење партнера, одржавање хармоничне и дуготрајне везе, слике парова у загрљају, романтични аранжмани са ружама, божурима, орхидејама, слике пара као што су пар риба, јабука, препоручује се пар голубова.

Слике светаца, статуе и слике божанстава

Држите такве слике и статуе на источном зиду дневне собе. Према васту традицији, која је претеча фенг шуија, према овим сликама треба се односити са великим поштовањем и избегавати да нам стопала буду окренута према њима док седимо или лежимо.
Дакле, бирајте само оно што вам одговара и одговара вашем психолошком профилу, без обзира на то колико је популарно или препоручено. Немојте претеривати јер све има своју меру, а циљ је баланс у простору.

Ако вам неко поклони неки предмет или слику која вам се не свиђа, знајте да су то ствари које немате обавезу да стављате на своје зидове, јер неки енергетски записи могу да изазову дисхармонију са вама.

Активирање појединих сектора

Уопштено говорећи, за сегменте на истоку где влада елемент дрвета, на сликама би требало да буде пуно зеленила, дрвећа, цвећа, изласка сунца, породичних фотографија, јер то подстиче развој и хармонију у породици.

На западном и северозападном зиду, који подстиче креативност и пријатељство, могу се поставити мотиви језера, јесени, житних поља, слике неба са облацима.

На северу, који је заслужан за развој каријере, најбољи прикази мора, водопада, фонтана, затим зимски пејзажи, тамне боје са таласастим облицима.

Југозападни сектор, који симболизује односе, може се обогатити романтичним фотографијама, мотивима у којима доминира женствени принцип, сликама парова у загрљају, мотивима баште са цвећем, сликама у пастелним нијансама и земљаним бојама.

А северозапад, који карактерише елемент Земље, може бити инспирисан сликама планина, можете ставити мапу света, фотографије светаца и божанстава које вас подстичу на размишљање, на унутрашњи развој и духовност.

Југ је повезан са елементом Ватре и представља сектор угледа и части, па га је најбоље опремити сликама ватрених боја, односно жуте, наранџасте, црвене. Мотиви могу бити летњи пејзажи са пуно сунца и светлости, слике пауна или петлова...

Будите креативни и покрените енергију са својих зидова, играјте се!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas