Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТВАРИ КОЈЕ НИКАДА НЕ ТРЕБА СТАВЉАТИ У ВЕШ МАШИНУ: Могу заувек бити уништене, боље их ОПЕРИТЕ РУЧНО

Иако је тако много лакше, не треба баш све прати у веш машини. Неке ствари боље је прати ручно. Која је то одећа коју треба прати ручно?

1700910366_c8631f633bbc461bdabe630087e54014ceb15fcd.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Прање комплетне гардеробе и доњег веша у веш машини може изгледати као одличан начин да уштедите време и труд. Међутим, нека одећа може заувек бити уништена ако је само једном ставите у машину. Које ствари је најбоље прати ручно или их однети на хемијско чишћење?

Која је то одећа коју треба прати ручно?

Грудњаци

Постоји неколико ствари које треба да знате пре него што убаците грудњак у машину. Као прво, жице могу да оштете бубањ, а копче могу поцепати одећу која се пере заједно с грудњацима. Осим тога, ако се копче заглаве у бубњу, грудњак ће се растегнути. И више неће бити погодан за ношење. Зато је боље да грудњаке перете ручно.

Кравате

Већина кравата је направљена од деликатних материјала, па због тога приликом брзог прања у машини кравате ризикују да изгубе облик или запрљају другу одећу. Кравате перите ручно или их понесите на хемијско чишћење, пише Лепота и Здравље.

Предмети са декоративним елементима

Пре него што их убаците у машину, закопчајте панталоне, фармерке, кошуље… Рајсфершлуси и дугмићи могу се заглавити у машини и оштетити одећу током прања. Што се тиче одеће са декоративним елементима, било да су то шљокице, перле или каменчићи, немојте их прати у веш машини, већ ручно како се не би заглавили или оштетили машину.

Чарапе за бебе

Све ситне комаде одеће, као што су чарапе за бебе, треба прати ручно јер се могу заглавити и у одводу. И тако оштетити машину. Ако немате времена да перете ручно ситне комаде одеће, ставите их у посебне мрежасте врећице, затворите и тек тад убаците у машину.

Свилена одећа

Већина свилених предмета захтева хемијско чишћење (или бар нежно ручно прање), јер високе температуре и центрифуга могу уништити деликатну тканину. Свилена одећа може једноставно да се поцепа или изгуби облик. Ако ћете је прати ручно, набавите специјални детерџент за свилену одећу.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas