· · Коментари: 0

Ствари које никако не смете да држите у стану: Верује се да привлаче СИРОМАШТВО и НЕСРЕЋУ

Фенг шуи стручњаци саветују да их се штоо пре отарасите

1679833863_feng-sui.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Уређење дома је кључно за целокупан баланс енергије. Важно је да, према фенг шуију, у дому држите ствари које привлаче благостање и срећу и да допустите позитивној енергији да циркулише.

Ипак, у многим кућама је прегршт ствари које блокирају енергију.

Неред и прљавштина

Ако је ваш дом пун прљавштине и затрпан непотребним стварима, према овом веровању привлачи финансијске проблеме. Неред може да створи финансијске блокаде и онемогуц́ити плац́ање дугова, јер је енергија заробљена. Прљав фрижидер по фенг шуију доноси дугове које нећете моћи да наплатите, а прљава рерна финансијске проблеме.

Такође ако желите добру енергију ових пет ствари треба да избаците из дома.

Кактус

Кактус је вероватно једна од најпопуларнијих биљака за кућне услове. Није захтеван, а може да лепо украси дом. Међутим, фенг шуи правила кажу да ниједна биљка са трњем не сме бити у кући, а једини изузетак су руже.

Суво цвеће

Овде се мисли и на увело цвеће, али и на аранжмане од сувог цвећа. Васту Шастра, хинду наука о архитектури каже да ни по коју цену у кући не смете имати суво цвеће.

Сломљени сат

Фенг шуи каже да ништа у кући не сме да буде окрњено или сломљено, а никако сатови јер поломљени сат је знамење лоших догађаја у будућности.

Празне столице за љуљање

Древно веровање каже да је празна столица за љуљање отворени позив злим духовима да се у њу сместе и смрсе конце укућанима.

Стари календар

Веровање каже да ће посматрање старе године, датума или дана призвати несрећу у ваш живот.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.