Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
боја

Сваки ЕНТЕРИЈЕР би требало да има мало ове БОЈЕ: Доноси ОСЕЋАЈ ТОПЛОТЕ И УДОБНОСТИ

Ако се користи претерано, може да има јак контраефека

1597577449_kitchen-living-room-4043091_1280-1-.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Жута боја зове се још и сунчаном, топла је и верује се да привлачи лепе ствари у живот. Колортерапија користи нијансе жуте боје како насмејала људе и подарила им осећај среће.

Прочитајте још: Да ли "плешу" ТРОУГЛОВИ и РОМБОВИ у вашој ДНЕВНОЈ соби?

Када је у питању ентеријер, жута ствара осећај топлоте и удобности, па је постала веома популарна када је реч о кречењу. Жути зидови, теписи у златним тоновима, лампе и други детаљи у нијансама сунчане боје стимулишу активност мозга и подстичу људе на бољу комуникацију.

Фото: Пиxабаy
Жута боја ствара осећај топлине и удобности!

У томе и успевају, јер су особе окружене "срећним" ентеријером срећније и енергичније, и то преносе на друге.

Превише жуте боје делује контрапродуктивно

Истраживања показују да особе окружене са превише жуте боје често мењају расположење, нервозни су и раздражљиви. Бебе које спавају у собама са "превише вештачког сунца", више плачу.

Прочитајте још: Трик због кога ће све СЛАВИНЕ У КУЋИ СИЈАТИ

Фото: Пиxабаy

Уређење ентеријера у жутој боји најтеже је за људско око, јер ова весела боја може да има контраефекат, ако се користи претерано.

Жутом само осветлите!

Никако се не препоручује да цела соба буде жута. Напротив, користите је да "осветлите" мрачне просторије жутим детаљима или једним нежно жутим зидом. Мале и недовољно осветљене собе кречите у беж-жуту. 

Прочитајте још: Ови комади НАМЕШТАЈА су ПРОШЛОСТ: Уредите свој дом по последњој моди

Жути комади намештаја одлично се слажу са беж зидовима, или неком другом нежном, кремастом бојом, попут светлосиве.

Будите умерени! Не претерујте са жутом!

Ако желите да користите богате и јарке нијансе жуте, нека то буду мањи детаљи попут вазе, лампе, огледала, зидног сата, рамова са сликама или завеса. Тако ћете у дом унети радост и боље расположење које нам је данас и те како потребно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas