Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три разлога зашто не би требало да бацате банане које су кренуле да труле: Искористите их за бројне кућне послове - Дају фантастичне резултате

Може ефикасно заменити бројна средства

1666778830_foto-banane-Unsplash-Pixabay-Pexels.jpg
Фото: Пиxабаy, Унспласх, Пеxелс
Oglas

Банане које крећу да труле инстинктивно бацамо. Међутим, оне су могу искористити за чипћење дома и то на више начина.

1. Полирање кожних ствари

Приметили сте да су ваша кожна јакна, ципеле или патике изгубиле сјај и постале излизане? У њиховом санирању може помоћи кора од банане која је богата калијумом који храни кожу. Зато, оштећене кожне ствари можете трљати унутрашњом страном коре од банане, како би се умањили трагови огреботина и повратио сјај. Кда то завршите, исполирајте поцвршину крпом од микрофибера за савршен сјај.

Прочитајте још: Направите од свог купатила ЗЕН ОАЗУ за опуштање уз неколико ситница

2. Листови биљака

На листовима биљака накупљају се прашина и прљавштина. Њу је боље уклонити кором од банане јер текстура и уља у кори овог воћа имају својства благог абразива и могу послужити као средство за полирање.

3. Враћање сјаја дрвеним површинама

Ако сте птиметили да су дрвене површине у вашем дому изгубиле сјај, банане могу послужити у решавању овог проблема. Прстима нанесите мало банане на намештај, а потом пребришите крпом од микрофибера.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas