Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за СУШЕЊЕ постељине током зиме: Четири савета која вам у томе могу помноћи

Послушајте савете искусних домаћица

1703597261_Foto-Shutterstock-posteljina-susenje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Сушење одеће у машини за веш за неке није опција. Једни немају места у стамбеном простору, други немају могућности, а једно је сигурно – веш мора да буде осушен и у току зимских месеци. У те сврхе многи користе грејна тела, односно радијаторе, али то није ни добро ни здраво ни безбедно.

Зато би требало да знате и користите алтернативе и неколико трикова за сушење веша, а посебно постељине.

1. Оперите и осушите постељину ујутро

Постељину оперите ујутро; многе машине данас имају програме заказивања прања, па тако док ви устанете веш може бити опран.

На вама је само да га раширите и оставите да се суши у току дана. Постељину оставите у просторију са већим протоком ваздуха и на местима која не користите за седење и одмор, како не бисте удисали влагу.

Када постељину извадите из машине за прање, добро је протресите како би била што мање погужвана. Најбољи начин је да чаршав растегнете на великој површини, како би тканина могла да дише и брже се осуши. Уколико сте у могућности, пребаците је преко ограде терасе или сушилице за одећу.

2. Искористите врата

Постоља за сушење веша су савршена за сушење мањих одевних комада или предмета, попут јастучница или мање ћебади.

Међутим, ако немате довољно велико постоље за чаршаве, врата су погоднија за то. Једноставно, држите врата отврорена док се предмет суши, како бисте омогућили максимални проток ваздуха и спречили да се чаршави погужвају и оштете.

Пре тога проверите да ли је врх врата довољно чист, како не бисте упрљали свеже опрану постељину. Ова техника најбоље функционише у просторији коју нико не користи.

3. Никада не стављајте мокру постељину на радијаторе

Постоји могућност да ће се чаршави брже осушити, али то није препоручљуво пре свега из безбедностних разлога, јер постоји потенцијални ризик од пожара.

Прекривање радијатора влажном тканином може да узрокује кондензацију, влагу и буђ. Радијатори у сврху сушења постељине или одеће може негативно да се одрази и на ваше рачуне за грејање, јер не допушта правилну циркулацју ваздуха. Због тога ће просторији требати више времена да постигне довољно добру температуру.

4. Редовно проветравајте дом

Како бисте избегли влагу у затвореном простору која може да доведе до буђи, најбоље је да направите побољшање вентилације.

Редовно отварајте прозоре како бисте омогућили неометано кретање ваздуха и пустили влажни ваздух да изађе из простора.

Вентилатори могу да буду од помоћи у смањењу кондензације.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas