Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савет искусних домаћица: Ево на којој ТЕМПЕРАТУРИ треба прати постељину

Послушајте савет који ће вам бити од велике користи

1703240485_Foto-Shutterstock-posteljina-pranje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Најједноставнији начин да унесете свежину у свој дан је да промените постељину и створите чисто, мирисно и меко уточиште у којем ц́ете уживати и у њега се ушушкати на крају напорног дана.

„Чиста постељина није кључна само за вашу удобност, вец́ и за вашу хигијену. Док спавате, ваше тело ослобађа природна уља и зној, који се преносе на постељину. Дакле, као што редовно перете одец́у, потребна вам је и постељина“, рекла је Фара Аршад из одељења продаје „Дуск“, а преноси клиx.ба.

Али посебно је важно обратити пажњу на температуру на којој перете постељину.

Подесите температуру ваше машине за прање веша у опсегу од 30 до 40 степени Целзијуса. Ово је оптимална температура за ефикасно уклањање прљавштине и масти и убијање бактерија, а истовремено штити влакна ваше постељине“, додала је Аршад.

Компанија „Дуск” саопштила је да је у протеклих годину дана потрага за одговором на питање „Колико често мењате постељину?“ порасла за 60 одсто.

У просеку, особа мења постељину свака 24 дана, према студији коју је спровела компанија Маттресс Адвисор. Међутим, ово није идеално.

Постељину треба прати једном недељно. Наравно, ако много путујете или не спавате у свом кревету свако вече, у реду је да га не мењате дуго.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas