Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уређење стана од пода до плафона

Опремање ентеријера зна да буде врло креативан али и захтеван подухват.

1645621512_living-room-ge57a74b89_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

При томе, не мислимо само на оно уређивање приликом усељења у нови стан, већ и на промену ентеријера када нам постојећи изглед у стану досади.

Нови стан – прилика да урадите баш све по свом

На више страна се може чути како се при куповини стања у изградњи будући станари укључују у неке завршне радове. Дешава се да власници не буду задовољни избором подних облога, керамике, санитарија и слично. Уколико то дозволе они који изводе грађевинске радове и сам инвеститор, власник стана у изградњи може да обезбеди све наведено по свом избору и тако од старта утиче на уређење ентеријера. Када се ураде ти велики радови, који се не раде толико често, него само приликом већих реновирања, може се прећи на зидове и бирање подлоге и боја. Уколико питате стручњаке, на ред долази дефинисање зона стана, односно одређивање простора за дневни боравак и део за спавање. Остаје затим бирање материјала и намештаја, а онда и осмишљавање осветљења – пуно посла, али све су то слатке муке.  

Решења прилагођена свакој квадратури

Слатке муке постају мање слатке онда када постоји ограничени простор. Када се погледају идеје за просторно уређење на интернет сајтовима, често се могу видети предлози за креирање ентеријера станова ли кућа велике квадратуре. Међутим, то је далеко од реалности у којој се већина бори са мањком простора и осмишљавањем како да се искористи сваки кутак. Оно што данас може помоћи јесу управо предлози уређења станова у зависности од његове квадратуре, као и од броја особа које у њему живе. Тада на сцену углавном ступа намештај по мери, који је најзахвалније решење за потпуно искоришћавање простора.

Подови – пратите и купујте ламинат који је на акцији

Било да реновирате или опемате нови стан, свака уштеда ће добро доћи. Међутим, ваља бити посебно пажљив и приликом штедње. Наиме, на неким стварима не би ваљало штедети, нарочито на онима које би требало да у стану буду дуготрајне, као што су подне облоге и керамика. Када се за стан бира паркет или све популарнији ламинат акције су врло честе те их треба искористити, нарочито када се по повољној цени нуде подови високог квалитета. Таква инвестиција је оправдана – основу сваког стана чине подови који треба да буду естетски привлачни али надасве квалитетни и дуготрајни.

Осветљење – зидне лампе за пријатнији амбијент

Када кажемо осветљење стана, не мисли се само на она централна места за лустере или плафоњере. То јесте врло важна ставка у завршном сређивању просторија и свакако да имају упадљиву улогу, али ту је и оно осветљење које има декоративну улогу које простору даје додатни шмек и представља шлаг на торту у естетском смислу. Поред осветљења код спуштених плафона, веома је популарно осветљавање зидова, за шта се, наравно, препоручује да то буду квалитетне зидне лампе. Оне су неизоставни део модерног ентеријера и спадају у декоративну расвету. Иако су додатни елемент, треба бити пажљив приликом уклапања и бирања њихове јачине, те направити могућност за добро осветљење потребно за рад, али и оно које је потребно за опуштајућу атмосферу.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas