Oglas
· · Komentari: 0

Uređenje stana od poda do plafona

Opremanje enterijera zna da bude vrlo kreativan ali i zahtevan poduhvat.

1645621512_living-room-ge57a74b89_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Pri tome, ne mislimo samo na ono uređivanje prilikom useljenja u novi stan, već i na promenu enterijera kada nam postojeći izgled u stanu dosadi.

Novi stan – prilika da uradite baš sve po svom

Na više strana se može čuti kako se pri kupovini stanja u izgradnji budući stanari uključuju u neke završne radove. Dešava se da vlasnici ne budu zadovoljni izborom podnih obloga, keramike, sanitarija i slično. Ukoliko to dozvole oni koji izvode građevinske radove i sam investitor, vlasnik stana u izgradnji može da obezbedi sve navedeno po svom izboru i tako od starta utiče na uređenje enterijera. Kada se urade ti veliki radovi, koji se ne rade toliko često, nego samo prilikom većih renoviranja, može se preći na zidove i biranje podloge i boja. Ukoliko pitate stručnjake, na red dolazi definisanje zona stana, odnosno određivanje prostora za dnevni boravak i deo za spavanje. Ostaje zatim biranje materijala i nameštaja, a onda i osmišljavanje osvetljenja – puno posla, ali sve su to slatke muke.  

Rešenja prilagođena svakoj kvadraturi

Slatke muke postaju manje slatke onda kada postoji ograničeni prostor. Kada se pogledaju ideje za prostorno uređenje na internet sajtovima, često se mogu videti predlozi za kreiranje enterijera stanova li kuća velike kvadrature. Međutim, to je daleko od realnosti u kojoj se većina bori sa manjkom prostora i osmišljavanjem kako da se iskoristi svaki kutak. Ono što danas može pomoći jesu upravo predlozi uređenja stanova u zavisnosti od njegove kvadrature, kao i od broja osoba koje u njemu žive. Tada na scenu uglavnom stupa nameštaj po meri, koji je najzahvalnije rešenje za potpuno iskorišćavanje prostora.

Podovi – pratite i kupujte laminat koji je na akciji

Bilo da renovirate ili opemate novi stan, svaka ušteda će dobro doći. Međutim, valja biti posebno pažljiv i prilikom štednje. Naime, na nekim stvarima ne bi valjalo štedeti, naročito na onima koje bi trebalo da u stanu budu dugotrajne, kao što su podne obloge i keramika. Kada se za stan bira parket ili sve popularniji laminat akcije su vrlo česte te ih treba iskoristiti, naročito kada se po povoljnoj ceni nude podovi visokog kvaliteta. Takva investicija je opravdana – osnovu svakog stana čine podovi koji treba da budu estetski privlačni ali nadasve kvalitetni i dugotrajni.

Osvetljenje – zidne lampe za prijatniji ambijent

Kada kažemo osvetljenje stana, ne misli se samo na ona centralna mesta za lustere ili plafonjere. To jeste vrlo važna stavka u završnom sređivanju prostorija i svakako da imaju upadljivu ulogu, ali tu je i ono osvetljenje koje ima dekorativnu ulogu koje prostoru daje dodatni šmek i predstavlja šlag na tortu u estetskom smislu. Pored osvetljenja kod spuštenih plafona, veoma je popularno osvetljavanje zidova, za šta se, naravno, preporučuje da to budu kvalitetne zidne lampe. One su neizostavni deo modernog enterijera i spadaju u dekorativnu rasvetu. Iako su dodatni element, treba biti pažljiv prilikom uklapanja i biranja njihove jačine, te napraviti mogućnost za dobro osvetljenje potrebno za rad, ali i ono koje je potrebno za opuštajuću atmosferu.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas