Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Уредите дом према ФЕНГ СХУИ дисциплини: Правилно постављање главних комада намештаја (ФОТО)

Фенг схуи се често назива уметношћу постављања ствари на идеално место

1653982014_living-room-2155353_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Водити рачуна о томе где се ствари налазе може да се примени не само на нове предмете које уносите у свој дом, већ и на то како распоређујете намештај који имате.

Постављање намештаја према фенг схуи-ју

Кинеска дисциплина овако саветује да распоредите главне комаде намештаја у дому:

Кревет

Кревет је један од најважнијих комад намештаја у фенг схуи - ју јер представља опште благостање. Много времена проводите у кревету, па положај у кревету има велики утицај на вашу енергију. Најбоља локација за ваш кревет назива се командна позиција. То би значило да можете да видите врата своје спаваће собе када лежите у кревету. Бити на командном положају помаже вам да се осећате мирније и опуштеније, јер на подсвесном нивоу можете да будете свесни свега што може да дође.

Прочитајте још: Уз мало маште до визуелно већег простора: Једноставни трикови које брзо можете да примените

Уколико ипак не можете овако да поставите кревет постоји решење. Поставите огледало тако да можете да видите одраз врата из кревета.

Кауч

Дневна соба је област дома која представља породичну хармонију јер су то просторије у којима се породица окупља. Приликом постављања кауча треба да будете сигурни да може удобно да се седи. Додавање фотеља пружа савршен начин да се приликом окупљања створи атмосфера за бољу комуникацију.

Радни сто

Радни сто представља успех у каријери, тако да би требало да му посветите више пажње него иначе. Најбоље је да сто поставите на командни положај. То значи да можете да видите улаз док седите за својим столом, а да не будете у линији са вратима. Такође је најбоље да не будете окренути директно према зиду када седите да радите.

Прочитајте још: Уређење двориша према ФЕНГ СХУИ дисциплини: Важно је какав је сто и које је боје

Трпезаријски сто

Трпезаријски сто представља вашу везу са заједницом и пријатељима. Најбоље место за трпезаријски сто је у задњој половини куће. Замислите да нацртате линију преко свог дома на пола пута између улазних врата и задњег зида. У идеалном случају, ваш трпезаријски би требало да буде иза те средње линије. Када је трпезаријски сто близу улазних врата, то представља пријатељства која су привремена.

Телевизор

Телевизор може да омета енергију вашег дома, па је најбоље да га држите даље од спаваће собе. Најбоље место је дневна соба.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas