· · Komentari: 0
enterijer

Uredite dom prema FENG SHUI disciplini: Pravilno postavljanje glavnih komada nameštaja (FOTO)

Feng shui se često naziva umetnošću postavljanja stvari na idealno mesto

1653982014_living-room-2155353_1280.jpg
Foto: Pixabay

Voditi računa o tome gde se stvari nalaze može da se primeni ne samo na nove predmete koje unosite u svoj dom, već i na to kako raspoređujete nameštaj koji imate.

Postavljanje nameštaja prema feng shui-ju

Kineska disciplina ovako savetuje da rasporedite glavne komade nameštaja u domu:

Krevet

Krevet je jedan od najvažnijih komad nameštaja u feng shui - ju jer predstavlja opšte blagostanje. Mnogo vremena provodite u krevetu, pa položaj u krevetu ima veliki uticaj na vašu energiju. Najbolja lokacija za vaš krevet naziva se komandna pozicija. To bi značilo da možete da vidite vrata svoje spavaće sobe kada ležite u krevetu. Biti na komandnom položaju pomaže vam da se osećate mirnije i opuštenije, jer na podsvesnom nivou možete da budete svesni svega što može da dođe.

Pročitajte još: Uz malo mašte do vizuelno većeg prostora: Jednostavni trikovi koje brzo možete da primenite

Ukoliko ipak ne možete ovako da postavite krevet postoji rešenje. Postavite ogledalo tako da možete da vidite odraz vrata iz kreveta.

Kauč

Dnevna soba je oblast doma koja predstavlja porodičnu harmoniju jer su to prostorije u kojima se porodica okuplja. Prilikom postavljanja kauča treba da budete sigurni da može udobno da se sedi. Dodavanje fotelja pruža savršen način da se prilikom okupljanja stvori atmosfera za bolju komunikaciju.

Radni sto

Radni sto predstavlja uspeh u karijeri, tako da bi trebalo da mu posvetite više pažnje nego inače. Najbolje je da sto postavite na komandni položaj. To znači da možete da vidite ulaz dok sedite za svojim stolom, a da ne budete u liniji sa vratima. Takođe je najbolje da ne budete okrenuti direktno prema zidu kada sedite da radite.

Pročitajte još: Uređenje dvoriša prema FENG SHUI disciplini: Važno je kakav je sto i koje je boje

Trpezarijski sto

Trpezarijski sto predstavlja vašu vezu sa zajednicom i prijateljima. Najbolje mesto za trpezarijski sto je u zadnjoj polovini kuće. Zamislite da nacrtate liniju preko svog doma na pola puta između ulaznih vrata i zadnjeg zida. U idealnom slučaju, vaš trpezarijski bi trebalo da bude iza te srednje linije. Kada je trpezarijski sto blizu ulaznih vrata, to predstavlja prijateljstva koja su privremena.

Televizor

Televizor može da ometa energiju vašeg doma, pa je najbolje da ga držite dalje od spavaće sobe. Najbolje mesto je dnevna soba.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.