Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ентеријер

Уредити ДОМ према правим пропорцијама: Шта купујемо премало, а шта превелико?

Потребно је “искусно” око како би се просторија правилно избалансирала односно да би се постигао осећај топлог дома у којем све изгледа онако како и треба.

1605716327_Depositphotos_183225350_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Уколико немате искусно око, онда се придржавајте следећа четири савета.

Шта купујете премалено?

Пропорција треба увек да буде приоритет када се ради о следеће три ствари:

Тепих

Велики тепих прилично је скуп, али је чињеница да, уколико желите да од ваше куће или стана направите угодни кутак, онда вам је потребан и већи тепих. На крају, не купујете га сваки дан. За максималну хармонију, већини дневних боравака потребан је тепих димензија 250×300 цм.

Прочитајте још: ОВАЈ СТИЛ уређења дома је непревазиђен, а једна БОЈА му даје лични печат (ФОТО)

Уметничка дела

Нема ништа лоше у голим зидовима, али уколико желите да их украсите онда то радите да добијете избалансиран изглед. Опште правило је да слика треба да  заузима пола зида или три четвртине зида на којем се налази, али мајстори уређења простора тврде да је магични број, заправо, 0.57. Примера ради, ако имате празан зид који је широк три метра, ту бројку помножите са 0.57 и открићете да ваша слика треба да има ширину од око 1.70 метара. То значи да би се одлично уклопила слика димензија 100×150 цм или збирка више рамова који заузимају отприлике исту величину (укључујући и простор између њих).

Осветљење

Стоне лампе требало би да буду довољно високе да је њихово дно у висини очију када седите. Лустер изнад стола (трпезаријског или у дневном боравку) требао би бити довољно велик да избалансира површину испод себе – око 30 цм мањи од пречника стола.

Прочитајте још: Трик који ће ОСВЕЖИТИ ваше ЈАСТУКЕ: Биће чисти и мирисни

Шта купујете превелико?

Кауч

Око вашег намештаја у дневном боравку требало би да буде довољно слободног простора за несметано ходање. Мала просторија захтева мали кауч, без обзира на то колико жудите за оним већим. Превелик кауч вас “тера” да га гурате скроз до зида што значи да не можете да оставите простор за кретање између намештаја, а што самој просторији даје осећај прозрачности и ширине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas