· · Коментари: 0
уређивање дома

Лепота је махом у ДЕТАЉИМА: Нежни тандем розе и плаве боје је најновији тренд у уређењу дома

Још у најранијем детињству сусрећемо се са поделом боја, према којој је розе за девојчице, а плава за дечаке

1653377441_sophia-kunkel-F84XvXyEYk4-unsplash.jpg
Пхото:Унспласх

Модерни родитељи све чешће се не придржавају ове “заповести”, али ни дизајнери ентеријера, који комбинацију управо ове две боје предлажу као најбоље решење за наш дом.

Довољно је да понеки комад  намештаја или украс бусу у овим бојана, да би простора одисао новом енергијом.

Лепота је махом у детаљима, па је тако и сада случај. Довољно је да тек понеки комад намештаја или украс буду у овим бојама, да би простор одисао потпуно новом енергијом и лепотом. Наравно, можете да окречите зидове у светло плаву, на под ставите пинк тепих, на фотеље мноштво јастука у комбинацији ових боја, а просторију осветлите нежно розе папирним лустером и нећете погрешити, нити ћете искорачити у кич. Много можете да постигнете и са мање предмета ових нијанси.

Пхото:Унспласх

Понекад су довољне само две вазе за цвеће византијскоплаве боје из којих извирује пудер розе цвеће да би соба постала нежна и софистицирана. Или да у радној соби искомбинујете сто сивоплаве боје са розе столицом, чији колорит “потцртавају” календар, саксија и самолепљиви папирићи нешто интензивније ружичасте.

Собе за малишане идеално су место на ком можете да се поиграте декорацијом, па тако дрвени кревет са палетама испод душека у розе и плавој боји, украсним јастучићима и играчкама на зидовима истих нијанси, пођеднако ће одговарати и бати и секи. Ако још и зидове “ишарате” истим бојама, цела просторија, колико год била велика, деловаће као свет за себе.

Пхото:Унспласх

 
Обе боје одлично се слажу са готово свим осталим нијансама, па ће розе фотеља и тиркизни двосед лепо “чучнути” поред зида са зеленим лишћем на тапетама и шареним тепихом. Довољно је да један детаљ, попут ћебенцета или јастучића, буде у некој од ових боја да бисте добили повезану целину.

Углавном ове две боје одају утисак ушушканости и мекоће, мада могу изгледати елегантно ако се одлучите за стилски намештај тих тонова. Додајте драперију или завесу исте боје и створићете “салонски” кутак у свом дому.

Пхото:Унспласх

Модерније, једноставне форме такође трпе ове боје, па ће две фотеље са лакоћом “понети” по лустер висилицу неправилног геометријског облика изнад себе, а ако на решеткасте сточиће поставите још и розе саксијице, ефекат ће бити потпун.

Тамносива боја зидова одлично истиче поменуту слику, док у осталим случајевима зидови могу бити беле или неке потпуно светле боје, и тако направити умеренију варијанту поигравања овим колоритима.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.