Oglas
· · Komentari: 0
uređivanje doma

Lepota je mahom u DETALJIMA: Nežni tandem roze i plave boje je najnoviji trend u uređenju doma

Još u najranijem detinjstvu susrećemo se sa podelom boja, prema kojoj je roze za devojčice, a plava za dečake

1653377441_sophia-kunkel-F84XvXyEYk4-unsplash.jpg
Photo:Unsplash
Oglas

Moderni roditelji sve češće se ne pridržavaju ove “zapovesti”, ali ni dizajneri enterijera, koji kombinaciju upravo ove dve boje predlažu kao najbolje rešenje za naš dom.

Dovoljno je da poneki komad  nameštaja ili ukras busu u ovim bojana, da bi prostora odisao novom energijom.

Lepota je mahom u detaljima, pa je tako i sada slučaj. Dovoljno je da tek poneki komad nameštaja ili ukras budu u ovim bojama, da bi prostor odisao potpuno novom energijom i lepotom. Naravno, možete da okrečite zidove u svetlo plavu, na pod stavite pink tepih, na fotelje mnoštvo jastuka u kombinaciji ovih boja, a prostoriju osvetlite nežno roze papirnim lusterom i nećete pogrešiti, niti ćete iskoračiti u kič. Mnogo možete da postignete i sa manje predmeta ovih nijansi.

Photo:Unsplash

Ponekad su dovoljne samo dve vaze za cveće vizantijskoplave boje iz kojih izviruje puder roze cveće da bi soba postala nežna i sofisticirana. Ili da u radnoj sobi iskombinujete sto sivoplave boje sa roze stolicom, čiji kolorit “potcrtavaju” kalendar, saksija i samolepljivi papirići nešto intenzivnije ružičaste.

Sobe za mališane idealno su mesto na kom možete da se poigrate dekoracijom, pa tako drveni krevet sa paletama ispod dušeka u roze i plavoj boji, ukrasnim jastučićima i igračkama na zidovima istih nijansi, podjednako će odgovarati i bati i seki. Ako još i zidove “išarate” istim bojama, cela prostorija, koliko god bila velika, delovaće kao svet za sebe.

Photo:Unsplash

 
Obe boje odlično se slažu sa gotovo svim ostalim nijansama, pa će roze fotelja i tirkizni dvosed lepo “čučnuti” pored zida sa zelenim lišćem na tapetama i šarenim tepihom. Dovoljno je da jedan detalj, poput ćebenceta ili jastučića, bude u nekoj od ovih boja da biste dobili povezanu celinu.

Uglavnom ove dve boje odaju utisak ušuškanosti i mekoće, mada mogu izgledati elegantno ako se odlučite za stilski nameštaj tih tonova. Dodajte draperiju ili zavesu iste boje i stvorićete “salonski” kutak u svom domu.

Photo:Unsplash

Modernije, jednostavne forme takođe trpe ove boje, pa će dve fotelje sa lakoćom “poneti” po luster visilicu nepravilnog geometrijskog oblika iznad sebe, a ako na rešetkaste stočiće postavite još i roze saksijice, efekat će biti potpun.

Tamnosiva boja zidova odlično ističe pomenutu sliku, dok u ostalim slučajevima zidovi mogu biti bele ili neke potpuno svetle boje, i tako napraviti umereniju varijantu poigravanja ovim koloritima.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas