Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Уз ове савете ПРАШИНУ у свом дому сведите на МИНИМУМ!

Без обзира колико сте оптерећени чистоћом, немогуће је спречити накупљање прашине у вашем дому. Она спада са обуће, кућних љубимаца, намештаја па чак и са вашег тела.

1596100644_Depositphotos_37217687_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, зашто не бисте покушали да је сведете на минимун на неки од следећих начина:

Фото: Пиxабаy

Усисавајте често

Усисавањем једном седмично уклонићете велику количину прашине из тепиха и са подова.

Прочитајте још: Ово је једно од ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА СРБА! Масаже доступне свима НОН СТОП, а тест на корону НЕ ТРЕБА (ФОТО)

Обришите намештај и радне површине влажном крпом

Можда вам се метла од перја чини као најбољи (и најзабавнији) начин да очистите прашину, али нисте у праву. Наиме, на тај начин само ћете је разбацати свуда по кући. Уместо тога, користите влажну крпу која ће прашину много боље држати под контролом.

Трудите се да не идете обувени по кући!

Редовно мењајте филтере на пећима

Ако у кући имате централно грејање, сав ваздух који циркулише кроз ваш дом пролази кроз филтер пећи. Редовним мењањем филтера смањићете количину прашине у вашем дому, пећ ће дуже трајати, а ваздух који удишете (ви и ваша породица) ће бити чист и свеж.

Прочитајте још: Ево како ставити што више посуђа у машину за прање судова, а да се баш свака опере савршено

Изувајте се пре уласка у кућу

Ако имате обичај да по кући ходате обувени, не само да ћете на обући унети прљавштину, него и клице и бактерије. Изувајући се пред улазним вратима, можете елиминисати и до 70% прљавштине и прашине која би у противном завршила у вашем дому.

Важно је чишћење влажном крпом!

Чистите ормар једном недељно

Фото: Пиxабаy

Када мало боље размислите, ваш ормар је права мала фабрика прашине. Са ваше одеће константно спадају ситна влакна која се накупљају на поду те разносе по остатку куће. Да бисте то спречили, једном недељно извадите све из ормара, усисајте полице те их пребришите влажном крпом.

Прочитајте још: Осећате да вам фали ЕНЕРГИЈА? Промените ових 10 СТВАРИ у свом ДОМУ и све ће бити другачије

Редовно перите постељину

Перите постељину бар сваких осам дана. Док спавате, ваша кожа се перута те сав тај вишак коже заврши у постељини. Тако “запрљана“ постељина прави је мали рај за гриње, а сами знате да су оне главни разлог појаве алергије. Баш због свега тога, постељину перите на минимално шездесет степени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas