· · Komentari: 0
čišćenje

Uz ove savete PRAŠINU u svom domu svedite na MINIMUM!

Bez obzira koliko ste opterećeni čistoćom, nemoguće je sprečiti nakupljanje prašine u vašem domu. Ona spada sa obuće, kućnih ljubimaca, nameštaja pa čak i sa vašeg tela.

1596100644_Depositphotos_37217687_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Međutim, zašto ne biste pokušali da je svedete na minimun na neki od sledećih načina:

Foto: Pixabay

Usisavajte često

Usisavanjem jednom sedmično uklonićete veliku količinu prašine iz tepiha i sa podova.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Obrišite nameštaj i radne površine vlažnom krpom

Možda vam se metla od perja čini kao najbolji (i najzabavniji) način da očistite prašinu, ali niste u pravu. Naime, na taj način samo ćete je razbacati svuda po kući. Umesto toga, koristite vlažnu krpu koja će prašinu mnogo bolje držati pod kontrolom.

Trudite se da ne idete obuveni po kući!

Redovno menjajte filtere na pećima

Ako u kući imate centralno grejanje, sav vazduh koji cirkuliše kroz vaš dom prolazi kroz filter peći. Redovnim menjanjem filtera smanjićete količinu prašine u vašem domu, peć će duže trajati, a vazduh koji udišete (vi i vaša porodica) će biti čist i svež.

Pročitajte još: Evo kako staviti što više posuđa u mašinu za pranje sudova, a da se baš svaka opere savršeno

Izuvajte se pre ulaska u kuću

Ako imate običaj da po kući hodate obuveni, ne samo da ćete na obući uneti prljavštinu, nego i klice i bakterije. Izuvajući se pred ulaznim vratima, možete eliminisati i do 70% prljavštine i prašine koja bi u protivnom završila u vašem domu.

Važno je čišćenje vlažnom krpom!

Čistite ormar jednom nedeljno

Foto: Pixabay

Kada malo bolje razmislite, vaš ormar je prava mala fabrika prašine. Sa vaše odeće konstantno spadaju sitna vlakna koja se nakupljaju na podu te raznose po ostatku kuće. Da biste to sprečili, jednom nedeljno izvadite sve iz ormara, usisajte police te ih prebrišite vlažnom krpom.

Pročitajte još: Osećate da vam fali ENERGIJA? Promenite ovih 10 STVARI u svom DOMU i sve će biti drugačije

Redovno perite posteljinu

Perite posteljinu bar svakih osam dana. Dok spavate, vaša koža se peruta te sav taj višak kože završi u posteljini. Tako “zaprljana“ posteljina pravi je mali raj za grinje, a sami znate da su one glavni razlog pojave alergije. Baš zbog svega toga, posteljinu perite na minimalno šezdeset stepeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.