· · Коментари: 0
ентеријер

Зашто би ЗЕЛЕНА БОЈА требало да буде део дома? Створите хармонију

Зелена боја није честа у дому, а требало би

1661844394_chair-ge86d8191e_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Боја је једноставан и приступачан начин да почнете да примењујете принципе фенг шуија у свом дому, а свака боја има много слојева везе и значења. На пример, сваки од пет елемената са којима радимо у фенг шуију повезан је са различитим бојама.

Шта зелена боја представља у фенг шуију

Један од енергетских система са којима радимо у фенг шуију је систем пет елемената, који потиче из таоизма. Систем пет елемената препознаје пет различитих врста енергије, од којих свака има различите квалитете и карактеристике. У фенг шуију, често посматрамо ове различите елементе са циљем да створимо више хармоније и равнотеже у нечијем дому и животу. Зелена је повезана са елементом дрвета, који се односи на саосећање, флексибилност, лечење и раст. У систему багуа, зелена боја је боја области фенг шуи багуа која је повезана са породицом. Ово породично подручје такође представља нове почетке и нашу повезаност са природом. Зелена подсећа на енергију пролећа. Уношењем зеленила у простор, повезујете се са зеленом и виталном енергијом траве, дрвећа и природе уопште.

Прочитајте још: Најбоље боје за простор око радног стола према ФЕНГ СХУИ дисциплини: ЗЕЛЕНА даје енергију, а ево шта значи ЦРНА

Како користити зелену боју?

Када додате одређену боју имајући на уму фенг шуи, та боја може да учини много више од самог изгледа простора. Зелена може да буде посебно корисна ако су ваше намере да позовете више флексибилности и саосећања, побољшате породични склад, започнете нешто ново или инспиришете нове идеје и креативност. Постоји много начина за уношење зеленила, од намештаја, уметничких дела, текстила и других украсних предмета.

Биљке

Кућне биљке су одличан начин да унесете зелену боју у свој дом, а да ништа не фарбате. Уопштено говорећи, најбоље је да изаберете биљку која има меке, заобљене листове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.