· · Коментари: 0
БРЗО И ЛАКО

Ако су ваши ПЕШКИРИ ГРУБИ И СМРДЕ ево како им вратити свежину и мекоћу у 4 ЈЕДНОСТАВНА КОРАКА (ФОТО)

Помоћ поновно долази из кухиње, а потребне састојке сигурно већ имате у ормарићима.

1598349330_Depositphotos_98202490_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Да ли вам се икад догодило да су ваши свеже опрани пешкири из машине изашли такви да вам се учинило као да се нису ни опрали?

Прочитајте још: ЈЕДНО ПИТАЊЕ ПОСВАЂАЛО ИНТЕРНЕТ: Како слажете пешкире? Хиљаде људи тврди: Ово је ЈЕДИНИ правилан начин! (ВИДЕО)

Чини се да је овај проблем чешћи него што мислите. Ако су ваши пешкири ођедном постали груби и непријатно миришу, следите ове смернице.

Сирће

Пре прања сипајте једну до две шоље сирћета директно у бубањ или га сипајте у део за омекшивач. Осим што ће омекшати пешкире и уклонити неугодан мирис, сирће је природно и јефтино.

Прочитајте још: КОРИСТАН ПОПИС: 30 ствари у дому коју заборављамо очистити, а требали бисмо

Сода бикарбона

Пола шоље соде бикарбоне поспите по пешкирима у бубњу пре њиховог прања. Причекајте пола сата или, ако имате времена, оставите их тако целу ноћ, па их оперите. Без бриге, сода бикарбона неће оштетити пешкире.

Очистите веш машину

Иако она изгледа чисто, могуће је да је ваша машина прљава. Први знак за то је неугодан мирис који се шири из ње. Стручњаци саветују да је очистите једном месечно, а најлакше ћете то учинити тако што ћете у део за прашак за веш сипати сирће и покренути програм за прање на највишој температури. Након свакога прања оставите врата машине отворена.

Прочитајте још: Шта се тачно дешава када пустите воду у WЦ шољи, а НИСТЕ СПУСТИЛИ ПОКЛОПАЦ? (ФОТО)

Осушите пешкире

Пре него што их савијете и одложите у ормар, побрините се да су пешкири потпуно суви. Ако су остали влажни, то ће подстаћи настанак бактерија, због чега ће пешкири имати неугодан мирис. Због истог разлога никад у корпу за прљав веш немојте бацати мокре пешкире. Најпре их осушите, па тек онда убаците на прање.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.