Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
боје

Значење БОЈА према ФЕНГ СХУИ дисциплини: Да лакше изаберете оне за свој ентеријер

Боја је изузетно важан аспект фенг схуи-ја и повезана је са многим принципима ове старе кинеске дисциплине.

1638787077_shutterstock_1151411999.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Боје имају велики утицај на то како се осећамо, а такође је и један од најједноставнијих елемената собе за промену. Играње бојама може бити лак и забаван начин да промените енергију у дому.

Боје према фенг схуи-ју

Постоји неколико начина да приступите боји из перспективе фенг шуија. Постоје различити фенг схуи системи боја, укључујући пет елемената. Различите боје такође имају различите културне асоцијације и лична значења, и важно је узети у обзир и те ствари када бирате боје за свој дом. Ако сте заинтересовани да сазнате више о томе како размишљати о боји из перспективе фенг шуија, ево неких од главних боја у фенг шуију и њиховог значаја, пиште Тхе Спруце.

Прочитајте још: Једноставне идеје за ПРАЗНИЧНО УРЕЂЕЊЕ ДОМА које одузимају 5 минута или мање (ФОТО)

Бела боја

Представља страну јанга у Таи Ки-у, или јин-јанг симболу. У многим културама, бела се односи на зиму, која је успавано стање када се земља одмара. Бела је такође повезана са металним елементом, који представља менталну јасноћу, продуктивност и завршетак.

Црна боја

Ако је бела одсуство боје, црна је збир свих боја. То је такође јин страна симбола Таи Ки. У многим културама, црна боја је повезана са тамнијим темама, али у фенг схуи-ју такође има позитивнију везу са дубином и личним истраживањем. Црна такође представља елемент воде, који је повезан са миром и мудрошћу. Повезана је и са каријером. Уопштено говорећи, мало црне унеће сваком дому елеганцију.

Плава боја

Фенг схуи значење плаве се мења у зависности од тона. Средњи тон представља елемент дрвета. Дрво је повезано са растом, виталношћу и саосећањем. Дубока, поноћно плава, која је скоро црна, повезује се са дубоким, тамним воденим елементом. У многим азијским културама, одређене нијансе плаве су повезане са тугом. У будизму, плава је повезана са благостањем. Плава је такође повезана са областима породице и знања у фенг схуи-ју.

Зелена боја

Зелена је фенг схуи боја обнове, свеже енергије и регенерације. Када радите са зеленом бојом, важно је имати најмање неколико различитих нијанси како би се максимизирали енергетски ефекти фенг схуи-ја. Зелена је повезана са породичним подручјем. Ова боја може бити укључена у ваш дом са акцентима за кућни декор или чак са живом зеленом биљком!

Прочитајте још: ФЕНГ СХУИ правила за бирање слика: Које не качити изнад кревета, а које можемо да поставимо код улаза у дом

Црвена боја

У фенг схуи-ју, црвена је боја која замењује све друге. То је најмоћнија боја ове дисциплине и сматра се веома повољном. Црвена се често користи за заштиту и чишћење куће или енергије особе. Црвена такође веома активира и даје енергију, али са мером. Превише црвене може бити неповољно за неке људе. Најбоље је избегавати велике количине црвене у просторима који су намењени опуштању, као што су спаваће собе. Прелеп тепих са црвеним тоновима може бити нежан начин да унесете енергију црвене боје.

Розе

Розе је деликатна боја у фенг схуи-ју, повезана је са подручјем партнерства и љубави. То је боја која се користи за активирање самољубља, мекоће и привлачења везе.

Жута

У зависности од ситуације, жута нас може подсетити на топлу, блиставу сунчеву светлост или бујну, оксидовану земљу. То је боја елемента земље и подручја здравља, која је утемељена и стабилна. Жута такође симболизује и висок положај и понизност.

Љубичаста

Од лаванде до богатијих тонова патлиџана, љубичаста је повезана са племенитошћу и богатством. То је боја која изазива поштовање и може се користити да повежете свој чи са моћи, просперитетом и обиљем. Дубоко црвена која прелази у љубичасту је веома повољна боја, симболизује богатство и моћ. Љубичаста такође може да призове хармонију и равнотежу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas