Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
новитети

БЕБЕ и КУЋНИ ЉУБИМЦИ: Како да их упознате и организујете другачији живот

Хигијена, љубомора, игра, мажење - издвајамо савете за све младе маме и тате који имају кућне љубимце.

1599992686_Depositphotos_27972417_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Однос деце и животиња има велике бенефите на дететов живот. Развијањем емпатије према животињама деца формирају карактер, постају дружељубивија, самосталнија и спретнија. Уколико деца одрастају уз мачку или пса, то утиче на његов поглед на природу, животиње, а и, према статистикама, смањује се могућност каснијих алергија.

Пре доласка новорођенчета, љубимац је имао сву пажњу укућана. Са доласком бебе ситуација се мења. Дешава се да пас или маца буду љубоморни на бебу, међутим они су свесни свог положаја у породици, стога не би требало много да бринете. До конфликта између бебе и љубимца може доћи, уколико га беба приликом игре повреди или га пак дира док једе. Пас или мачка се могу уплашити да беба хоће да украде храну. Једноставно не дајте беби да прилази љубимцу док једе.

Фото: Депосит

Прочитајте још: МАМЕ ово је за вас: ПРОБАЈТЕ једноставан ТРИК који решава АГОНИЈУ са пеленама

Научите дете да поступа нежно са животињом

Из позиције љубимца, када бебу доведете из болнице, он на њу гледа као на новог љубимца који је преотео његову пажњу. Веома је важно када беба дође да се успостави добар однос на прво њушкање. То можете учинити тако да љубимца упутите на бебине стварчице како би се навикао на мирис, пре него што беба дође. Пси ће вероватно одмах реаговати и желеће да истраже све о потенцијалној конкуренцији, док ће маце на другачији начин показати љубомору, биће равнодушне према вама. Када бебу донесете из болнице, дозволите љубимцу да је оњуши и да тако оствари први контакт са њом.

Ново правило - сигурност бебе је на првом месту

С обзиром на чињеницу да је ваш љубимац до сада могао да ради шта пожели, приликом доласка бебе се те ствари мењају. Вероватно ће вашем љубимцу сметати плач бебе, или беби када пас лаје. Стога, најбоље би било да на почетку бебу и љубимца држите одвојено. Будите обазриви приликом првих контаката. Ако је љубимац до сада спавао са вама, направите кутак за њега у којем ће се осећати посебно.

Прочитајте још: Да ли је ваше дете ГЕРМОФОБ? Лако се препознаје

Фото: Депосит

Дозволите да се играју заједно

Како бисте бебу и љубимца зближили, потребно је да се играју и да проводе време заједно, наравно, уз ваш надзор. Да се љубимац не би осетио запостављеним, док се играте или шетате са бебом укључите и њега. Тиме ћете допринети да се беба и љубимац зближе. Избегавајте да се са љубимцем играте када ваша беба спава, јер то производи контраефекат. Од четвртог, петог месеца, када беба већ почиње да примећује љубимца, узмите њену руку и мазите куцу или мацу. Такође беба може да добије мотивацију да пузи видевши како се куца игра и трчкара за лоптицом. То је веома битна одлика одрастања деце уз животињу, где се беба уз љубимца правилно развија. Зближавањем бебе и животиње учинићете да постану најбољи пријатељи.

Прочитајте још: Мислите да је најважније да УПОЗНАТЕ његове РОДИТЕЉЕ? Постоји нешто ТЕЖЕ

Водите рачуна о хигијени

С обзиром на чињеницу да и беба и љубимац проводе време у истој просторији, морате водити рачуна о хигијени животиње и бебе. Заправо љубимца морате чешће водити код ветеринара, како бисте избегли нежељене бактерије, вирусе и болести које се могу пренети на бебу. Уз то. просторије морају бити чисте и дезинфиковане, а пожељно је да љубимац буде што је могуће чистији. Перите руке након мажења љубимаца, редовно га шишајте и скраћујте му нокте.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas