Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На овај начин ће вам путовање са децом проћи без проблема: Ово су неке од кључних ствари

Ово су неке од кључних ствари на које би требало да обратите пажњу уколико планирате путовање са најмлађима

1660216332_pexels-kampus-production-7669214.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Лето је идеално време за породичан одмор, са децом. Међутим колико може бити леп, толико одмор са најмлађима може бити и изазован. Како забавити дете, шта ако буде плакало, како га смирити једна су од најчешћих питања која родитељи постављају себи.

Прво што би требало да урадите, да би избегли да дете крене незадовољно на пут је да ограничите пртљаг у складу са бројем чланова породице, према величини аутомобила и дужини путовања. Ако су деца довољно велика, вероватно ће имати неке захтеве шта желе да понесу, на пример омиљену играчку. Договорите се са њима да заједно напишете листу ствари које желе да понесу, па ви на крају сами проверите да ли су све те ствари заиста потребне и да ли су нешто заборавили. Овако ћете направити компромис, а њима ће то бити забавна активност коју раде са мамом и татом.

Уколико је пут дужи, понесите играчке и смислите идеје за игру. Ако путујете авионом, може да се деси да се због притиска запуше уши, тако да понесите бочицу или цуцлу, а за старије жвалаће гуме. Ваздух у авиону је сув, па припазите да дете добије довољно течности.

Прочитајте још: Примените шест МОНТЕСОРИ ПРАВИЛА и научите дете да поспреми своју собу

Путовање аутобосом је најзахтевније, али и ту могу да помогну бојанке, цртани филм или једноставно бројање аутомобила одређене боје. У том случају да дете пати од мучнина дајте му лек пре поласка на пут. Не заборавите влажне марамице и грицкалице.

Такође обавезно понесите "путну апотеку". Ту би требало да се налазе: топломер, фластери, газе, лекови за температуру итд.

Фото: Пеxелс

Путовање

Саветујемо да на пут кренете када је детету иначе време за спавање и да понесете довољно хране и течности у случају гужви на путевима. Избегавајте масне, пржене и слатке намирнице.

Прочитајте још: Идеалан размак између две трудноће: Научници дошли до одговора

Пре поласка се добро припремите у складу са временом, избегавајте путовање по великој врућини и планирајте пут са доста мањих пауза, на којима ће деца моћи да потроше сувишну енергију накупљену дужим седењем у ауту.

Што се тиче температуре у колима, водите рачуна и о клими у ауту, темепратура у возилу треба да буде пријатна, а струјање ваздуха индиректно и не прејако.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas