Oglas
· · Komentari: 0

Na ovaj način će vam putovanje sa decom proći bez problema: Ovo su neke od ključnih stvari

Ovo su neke od ključnih stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju ukoliko planirate putovanje sa najmlađima

1660216332_pexels-kampus-production-7669214.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Leto je idealno vreme za porodičan odmor, sa decom. Međutim koliko može biti lep, toliko odmor sa najmlađima može biti i izazovan. Kako zabaviti dete, šta ako bude plakalo, kako ga smiriti jedna su od najčešćih pitanja koja roditelji postavljaju sebi.

Prvo što bi trebalo da uradite, da bi izbegli da dete krene nezadovoljno na put je da ograničite prtljag u skladu sa brojem članova porodice, prema veličini automobila i dužini putovanja. Ako su deca dovoljno velika, verovatno će imati neke zahteve šta žele da ponesu, na primer omiljenu igračku. Dogovorite se sa njima da zajedno napišete listu stvari koje žele da ponesu, pa vi na kraju sami proverite da li su sve te stvari zaista potrebne i da li su nešto zaboravili. Ovako ćete napraviti kompromis, a njima će to biti zabavna aktivnost koju rade sa mamom i tatom.

Ukoliko je put duži, ponesite igračke i smislite ideje za igru. Ako putujete avionom, može da se desi da se zbog pritiska zapuše uši, tako da ponesite bočicu ili cuclu, a za starije žvalaće gume. Vazduh u avionu je suv, pa pripazite da dete dobije dovoljno tečnosti.

Pročitajte još: Primenite šest MONTESORI PRAVILA i naučite dete da pospremi svoju sobu

Putovanje autobosom je najzahtevnije, ali i tu mogu da pomognu bojanke, crtani film ili jednostavno brojanje automobila određene boje. U tom slučaju da dete pati od mučnina dajte mu lek pre polaska na put. Ne zaboravite vlažne maramice i grickalice.

Takođe obavezno ponesite "putnu apoteku". Tu bi trebalo da se nalaze: toplomer, flasteri, gaze, lekovi za temperaturu itd.

Foto: Pexels

Putovanje

Savetujemo da na put krenete kada je detetu inače vreme za spavanje i da ponesete dovoljno hrane i tečnosti u slučaju gužvi na putevima. Izbegavajte masne, pržene i slatke namirnice.

Pročitajte još: Idealan razmak između dve trudnoće: Naučnici došli do odgovora

Pre polaska se dobro pripremite u skladu sa vremenom, izbegavajte putovanje po velikoj vrućini i planirajte put sa dosta manjih pauza, na kojima će deca moći da potroše suvišnu energiju nakupljenu dužim sedenjem u autu.

Što se tiče temperature u kolima, vodite računa i o klimi u autu, temepratura u vozilu treba da bude prijatna, a strujanje vazduha indirektno i ne prejako.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas