· · Коментари: 0
ЈЕДАН У МИЛИОН

Остала сам трудна ДВА ПУТА у недељу дана - сада сам мама близанаца, највећи ШОК у мом животу!

Мама која је мислила да не може имати децу добила је више него што је очекивала

1629372155_pjimage--8-.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Жена је успела да  двапут затрудни у једној недељи - при чему је једна беба зачета вантелесном оплодњом, а друга природним путем. Кимберли Трип је још као девојчица чезнула да буде мајка - али након што јој је са 15 година дијагностикован синдром полицистичних јајника, речено јој је да можда никада неће моћи да има децу.

Прочитајте још: Због чега неке жене стављају ЛИСТОВЕ КУПУСА на груди?

Све време су се надали

Али 35-годишњакиња из Аустралије, рекла је да се увек држала мрвице наде да ће њен сан о породици једног дана можда бити могућ. Након година покушаја природног зачећа, знала је да је време да размотри своје могућности. Након што је провела време у формирању и психичкој припреми, Кимберли и њен супруг Адриан (35) потрошили су хиљаде долара на четири циклуса вантелесне оплодње - а у јулу 2019. била је пресрећна кад је открила да је трудна након што јој је убачен један ембрион.

Али 35-годишњакиња није знала да ће се њено узбуђење удвостручити, јер је њено прво снимање потврдило да очекује близанце, од којих је једна зачета вантелесном оплодњом, а друга природно, у размаку од отприлике недељу дана.

Фото: Пиксабеј

Кимберлеи, која је постала мама Леу и Патрику, сада имају 15 месеци, рекла је: „Желела сам да будем мајка, желела сам да се удам и имам породицу и волела бих бар двоје деце. Одрастајући са два старија брата, знала сам да желим велику породицу."

„Када сам имала 15 година, дијагностикован ми је синдром полицистичних јајника, због чега је скоро немогуће имати децу. Речено ми је да можда никада нећу имати децу или ћу морати на вештачку оплодњу."

Пар је био пресрећан када је сазнао да је ИВФ успео, јер су се надали да би могло да успе, али онда су доживели највећи шок у свом животу. 

„ Затим смо на нашем првом ултразвуку, након шест недеља, открили да не постоји само једна беба, већ две. Била сам у потпуном шоку. Пребацили смо само један ембрион, па нисам могла да схватим шта се догодило."

Медицински феномен

Након што је Кимберлеиин лекар објаснио да је један близанац зачет природним путем, а други кроз ИВФ, остала је запањена. Додала је: „Нисмо могли да верујемо. Никада нисам чула да је тако нешто уопште могуће. "

Феномен жене која затрудни два пута у кратком временском периоду медицински је позната као суперфетација - тада долази до друге, нове трудноће током почетне трудноће. Бебе рођене из суперфетације најчешће се сматрају близанцима, јер се обично рађају током истог порођаја, истог дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.