Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савет за ВАСПИТАЊЕ детета: Ево која понашања свог малишана не смете да игноришете

Ова понашања се могу претворити у много веће проблеме

1699183631_Foto-Shutterstock-vaspitanje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Постоји неколико проблема у понашању детета које родитељи не би требало да игноришу зато што се они могу претворити у много вец́е проблеме.

Уколико приметите да дете често лаже или преувеличава ствари, имате разлога за забринутост. Наравно, ситне лажи су уреду за мању јецу зато што она слабије разумеју разлику између истине и лагања.

Чим мало порасту, треба их охрабрити да говоре истину, чак и ако то значи да ц́е сносити последице. Уколико ово не научи, створиц́е се проблеми у њиховом односу с учитељима, пријатељима, другом децом у школи итд.

Итекако је иритантно када знате да дете чује оно што му говорите, али се претвара да не чује. Ово може постати проблем када одлучи да вас у потпуности игнорише. 

Ако не уради оно што сте тражили, објасните му да ц́е бити кажњено (наравно, не ударањем, или виком). На крају ц́е схватити да селективно слушање не функционише.

Наравно да дете мисли да је оно што треба да вам каже најважнија ствар на свијету. Не схвата да други људи могу имати потребе које су подједнако важне.

Овакво понашање је прихватљиво када је дете мало, али ако ово настави да се понаша када порасте, највероватније ц́е читав живот мислити да увек треба бити испред других.

Зато је важно да успоставите неку врсту сигнала захваљујуц́и ком ц́е знати да мора мало сачекати. То може бити стављање руке на раме и слично.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas