Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Старинска ИМЕНА која су поново у моди: Родитељи у Србији се све ћешће опредељују за њих

Имају јаку симболику и прелепо значење

1694603533_shutterstock_117790237.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Кроз деценије се мења популарност одређених имена. И док су пре двадесет година и више била популарна имена као што су Кристина, Јелена, Дејан, Марко, Небојша, данас су заступљена нека нова, краћа, модернија. Иако већина и нових и старих имена има лепо значење и носи јаку симболику, чињеница је да се она баш стара, традиционална и популарна пре педесет година и више, данас нигде не појављују.

Ипак, листа имена постаје све разноврснија. Иако су у моди нека нова имена деце, попут Нина, Маша , Мила и Сара, полако али сигурно враћају се и нека заборављена.

Милица је још увек на врху листе

Милица је још увек ту, у самом врху одмах иза Софије и Дуње, на трећем месту ове године. А Марија је успела да се одржи међу првих тридесет, док Јелене нема ни међу првих 60 имена.

Име Јелена је од 1970. до 2000. године владало пуне три деценије, а данас су Лена, Ленка, Елена и Хелена облици имена Јелена који су у моди и сви заједно ипак чине Јелену и даље најпопуларнијим именом.

Старинска имена тренд у Београду

Поред ових стандардних и нових, примећује се појава веома старих имена.

Па се све чешће чује да девојчице добијају стара женска српска имена попут: Ђурђа, Василија, Недра, Иконија, Тихана, Бисенија, Ђурђија, Пелагија, Јефимија, Алексија, Огњана, Вида.

Док дечаци добијају имена као што су: Наум, Војин, Деспот, Никодим, Макарије, Доротеј, Трифун, Атанасије, Јеврем, Кузман, Доситеј, Григорије, Ђурђе, Вукадин.

Било како било, веома је важно да добро размислите о томе које име ћете да дате детету, јер немају сва имена лепа и добра значења. А номен ест омен, и то би можда требало да буде полазна тачка за све будуће родитеље.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas