· · Коментари: 0

Ево зашто би требало да баш ОВУ БИЉКУ у доба КОРОНЕ имате у свом ДОМУ

Цвет траје по пет-шест месеци.

1617692794_anutrijum.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен/ Круна ВД

Реч је о антуријуму, магичној биљци која се обично поклања особама које се налазе у депресивном стању. Наводно, стручњаци сматрају да сам поглед на њу уме да смири и врати добро расположење.

С обзиром да је у доба пандемије депресија код људи узела велики мах, пожељно је да баш ова биљка буде у вашој близини.

Многи је у народу зову 'црвена капа'.

Такође, даје се и људима којима је неопходан новац. Међутим, уколико се поклони чиста срца људима којима је потребна помоћ и код њих се биљка осуши – према фенг-шуију проблем је у њима и под хитно морају да се промене!

Антуријум је зимзелена биљка, јер листови увек остају зелени. Пошто је тропска биљка неопходна јој је топлота, нарочито у време цветања када не сме да буде испод 20 степени. Током мировања температура не сме да буде нижа од 15 степени.

Цветови расту у пазуху сваког новог листа, а њихова појава је радост за све укућане. Цвет траје по пет-шест месеци. Ова биљка обожава светло, али не и директно сунце пошто може да добије “опекотине” по листовима.

Земљиште мора да буде лако, растресито и плодно, а идеално је ако има маховину и тресет. Прихрањује се само током вегетације, два пута месечно, ђубривом које је органско и водотопиво.Антуријум се пресађује на две или три године, а пошто има плитак корен саксија не мора да буде велика. Ипак, најважније је да има добру дренажу.

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.