Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЋ ПРИРОДЕ

Најидеалније БИЉКЕ за АПРИЛ месец: Ове лепотице ће вам украшавати башту до ЈЕСЕНИ!

Април је врло нестабилан месец, јер се могу очекивати високе температуре, али и мраз, као и доста кише

1617444015_753bc9312fc3109180da714115613cfc040ed72d.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Званично је стигло пролеће. Време је да се вратите баштованству. Овај месец у проведите у својој башти, а ми вам дајемо предлоге којим биљкама да је улепшате:

Да би ваша башта била шарена и пуна цвећа, већ почетком идућег месеца прионите на посао! 

Поврће за април
Овај месец у башти можете да посејете грашак, шаргарепу, лук, салату и празилук, као и да расадите блитву, купус, карфиол, келерабу.У другој половини априла можете да посејете парадајз и паприку, кромпир, целер, пасуљ, цвеклу…

Током априла најбоље је засадити зимзелене и жбунасте биљке, као и летње луковице.

Ове три биљке генерално не захтевају превелику негу, а током лета ће вас "наградити" прелепим шареним цветовима.

Дан и ноћ

Дан и ноћ се често сади током јесени, али је и април погодан за садњу ове предивне биљке. Дан и ноћ спада у породицу љубичица, па је често зову и пољска љубичица. Цветови су најчешће велики, љубичасте боје, са примесама беле или жуте.

Може бити једногодишња или двогодишња биљка, у зависности од тога када је посађена. Најлакше се размножава семеном, а можете је посадити или у саксију или у дворишну земљу.

Уколико се определите за саксијску варијанту, саксију је потребно да напуните до две трећине земљом, потом да у њу спустите 5 семенки и прекријете их земљом.

Прочитајте још;

Ове биљке нипошто немојте садити поред МЛАДОГ ЛУКА у башти ако желите да вам успе

Ово је БАЛКОНСКО цвеће које свима УСПЕВА: Цвета од пролећа до јесени а ОТПОРНО је на СВЕ (ВИДЕО)

Цинија

Цинија подсећа на хризантеме, има чврсту стабљику и може да се пронађе у различитим бојама.

Ова биљка се гаји на отвореном и одговара јој пуно светлости. Пожељно је засадити је на место заклоњено од ветра у  хранљиво и умерено влажно земљиште.

У пролеће се сади семе у башти или у саксијама, а касније је пожељно расадити. Земљиште се редовно залива, и већ за 6 до 8 недеља младе биљке ће почети цветају.

Кадифа

Кадифица се сеје рано у пролеће и отпорна је на све временске услове. Када је биљка порасте на 7-10 цм, требало би је расадити на стално место где ће остати целог лета. Размак између биљака треба да буде око 25 цм.

Током раста треба је редовно заливати и ђубрити. Могу бити различитих висина, али најчешће достигну висину око двадесетак центиметара.

Прецветале цветове требало би редовно одстрањивати. Кадифа је једногодишња биљка али можете сачувати њено семе за следећу годину.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas