Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљке

Најшаренија кућна биљка: Како се чува КРОТОН?

Кротон је једна од најшаренијих кућних биљака.

1618578157_Depositphotos_221752654_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Његово упечатљиво живописно лишће украшава многе домове. Међутим, није тако лако чувати кротон у затвореномч. У родним стаништима кротони воле влажне, топле услове са мало светлости и доста воде.

Примарни изазов када их узгајате у затвореном је одржавање идеалне температуре јер када је прехладно, почињу да губе лишће.

Прочитајте још: Фенг шуи каже да је ово идеално цвеће за дом: Изаберите своју симболику

Добро гајен третман задржава лишће све до нивоа тла, смао је важно да му обезбедите стабилну температуру. Живахне боје лишћа зависе од квалитета светлости.

Фото: Депосит

Светлост

Кротонима је потребно светло, али индиректно. Не воле директну сунчеву светлост.

Вода

Обратитие пажњу да змља буде равномерно влажна и никада сува. 

Прочитајте још: Ову биљку морате имати у КУЋИ: Ноћу производи КИСЕОНИК, дању купи ТОКСИНЕ

Постоје стотине сорти кротона. Кротони су генетски нестабилни, па је свака биљка јединствена. Кротони су често подељени према типу лишћа: увијени, увијени, храстови, уски, широки и овални пише Тхе спруце.

Токсичност

Сви делови кротона су токсични за људе и куц́не љубимце. Најбоље је да носите рукавице када уклањате лишће.

    Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas