Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најскупље СОБНО ЦВЕЋЕ на свету, а нешто слично сви имамо у домовима! (ФОТО)

Цене собних биљака могу се кретати од скромнe две цифре до више од милион.

1631954677_macro-5186480_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Да, милион. Али зашто су неке собне биљке тако скупе? Фактори као што су реткост, лепота, узгој и размножавање потенцијално играју улогу. Вртларске активности постале су све популарније последњих деценија код млађих генерација, а у последње време дошло је до „процвата биљака“. Последично, расте и жеља за поседовањем ретких и атрактивних врста.

Прочитајте још: ПЕТ начина да претворите ПЛАСТИЧНЕ саксије у ДЕКОРАТИВНЕ предмете који привлаче пажњу! (ФОТО)

Дајемо вам листу од четири скупе собне биљке, које су оствариле астрономске цене на светским аукцијама.

Одрасли лирасти фикус (8.0000 - 30.000 динара)

Његово упечатљиво лишће воле многи дизајнери ентеријера и постало је тренди биљка у последњој деценији. Потражња је подигла цену. Биљке листа смокве су посебно осетљиве на квалитет ваздуха. Не воле сув ваздух или промају, нити добро реагују на превише или недовољно сунца, листа се може наставити. Куповина зрелог дрвета велика је обавеза. 

Variegated Monstera (70.000 - 500.000 динара)

Вољена на Новом Зеланду и у другим деловима света, шарена монстера је лако једна од најпопуларнијих биљака 2020. Међутим, спора брзина размножавања биљке чини је врло ретком. Истакнута од безбројних утицајних особа на друштвеним медијима, биљних блогера и влогера, ова биљка долази у толико облика и нијанси. Нормалне зелене сорте продају се у вртним центрима за само 1.000 - 2.000 динара, док се цене разноликих сорти повећавају.

Филадендрон "Минима" (5.000 - 80.000 динара)

Изузетно редак шарени примерак продат је у августу 2020. године за 8.150 долара Траде Ме сајту. Оно што ову продају чини још више изненађујућом је то што је овај филадендрон имао само четири листа. Продата скромно у црној пластичној саксији, помама је настала као резултат описа, који је биљку приказао као "врло ретку" и "са запањујућом жутом разноликошћу на сваком листу".

Шенжен орхидеја (до 20.000.000 динара)

Осам година научници су мукотрпно радили на узгоју овог цвета. Љубитељи биљака сада показују сличан ниво стрпљења при узгоју ове орхидеје, јер може проћи између четири и пет година да процвета. Цветање, коначно, засљепљује чула посебном естетиком и мирисом. Драгоцени примерци се продају на аукцији за до 200.000 долара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas