Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА БИЉАКА

Не бацајте кору од банана: Искористите их за бољи РАСТ биљака, али и СПАС оних увенулих

Бананине коре веома добро делују на раст и развој биљака.

1617200818_nature-5111414_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ова једноставна смеса без икаквих хемијских додатака подстаће раст биљака, тврде узгајивачи који су испробали трик са бананом. Трик је постао врло популаран на аустралијским друштвених мрежама, након што је објављен на једној Фејсбук страници за вртларе почетнике.

Прочитајте још: Пролеће је, време је за МУШКАТЛЕ: Водите се овим правилима и украшаваће терасе целог лета

Шта треба да урадите?

Узмите презреле банане, додајте смеђи шећер, сипајте воду и сачекајте неколико да дана смеса прође процес фрементације.

Можете корисити сваких неколико недеља, када накупите довољно кора од банана

Због чега је ова смеса учинковита?

Разлог је тај што банана делује као природно ђубриво за биљке. Оне су препуне минерала, калцијума, фосфора и калијума, и све то повољно утиче на раст биљака.

Прочитајте још: Ово је БАЛКОНСКО цвеће које свима УСПЕВА: Цвета од пролећа до јесени а ОТПОРНО је на СВЕ (ВИДЕО)

- Помажу код побољшања опште животне снаге и живота, изградње отпорности на штеточине и болести, као и при опрашивању. Фосфор у банани такође помаже у добром расту корена - написали су вртлари.  

   Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas