Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИК

Очистите беле наслаге са КЕРАМИЧКИХ САКСИЈА помоћу јефтиног састојка из кухиње!

Саксије са биљкама од керамике злогласне су по томе што на њима временом остају скорели бели трагови.

1630668354_Depositphotos_7085131_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Изгледа лоше, али не брините, чишћење глинених посуда је брзо и једноставно. У овом тексту ћемо вам показати како тачно очистити саксије од теракоте у 3 једноставна корака!

Прочитајте још: ВЕСЕО И ПРИЈАТАН ПРОСТОР: Саксије са ОВИМ мотивом ће вас насмејати сваког дана! (ФОТО)

Шта ће вам бити потребно?

  • Четка 
  • Бело сирће
  • Већа посуда

Први корак

Уклоните сву прљавштину из саксије. Четком очистите што више прљавштине са глинене посуде. Овде не морате да будете супер прецизни, јер не морате да скидате сву прљавштину. Само очистите прљавштину и све велике комаде земље који би се могли заглавити у саксији. Остатак ће нестати у следећим корацима.

Фото: Пиксабеј

Други корак

Идеално би било да користите 1 шољу белог сирћета (5% киселости) на сваке 3-4 шоље воде. Што мање сирћета користите у води, дуже ћете морати да натапате саксије. Потпуно потопите глинене посуде у раствор. Можда ћете чути цврчање или видети мехуриће. Не брините, то је комбинација сирћета које ради свој посао при растварању накупљених наслага и глинене саксије која упија воду.

Држите их у раствору минимално 30 минута.

Трећи корак

Након што извадите саксије из раствора, проперите их у машини за судове (кратак циклус) или са већом количином детерџента за судове, ако немате машину.

Оставити их да се осуше.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas