· · Коментари: 0

Пет најбољих биљака за канцеларију: Могу позитивно да утичу на креативност и концентрацију

Већина велики део дана проводи на послу или кућној канцеларији, па би било добро да декор око нас "говори" позитивно

1674382102_shutterstock_2056397705.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Простор у коме радимо може значајно да утиче на нашу мотивацију.

Према Псицхологи Тодаи, биљни декор може довести до већег самопоуздања, креативности и концентрације.

Алое вера

Ако тражите нешто умирујуће, алое вера вам може помоћи. Ова пустињска биљка је минималистичка, па може да се уклопи у већину ентеријера. Ова биљка захтева мало заливања и најбоље се сналази на директној сунчевој светлости.

Љиљан

Ако тражите нешто фино и ароматично, мирни љиљан је одличан избор. Онај који је најпогоднији за затворен простор се зове спатхипхиллум цоцхлеариспатхум.

Прочитајте још: Биљка која треба да стоји у вашем КУПАТИЛУ: У комбинацији са паром може имати бројна лековита дејства

Бамбус

Ако вам је потребна снага и мало среће да преживите радну недељу, изданци бамбуса могу да буду одличан пратилац. Бамбус се често предлаже у Фенг Схуи-ју, као начин да повећате срећу. Једноставан је за негу, захтева филтрирано светло и ретко заливање.

Афричка љубичица

Ако немате пуно простора за биљке, али ипак желите да додате мало лепоте својој радној соби, препоручује се афричка љубичица. Она ипак није собна биљка за почетнике, изузетно је деликатна и захтева пажњу.

Потос

Ако желите да додате неке биљке својој кућној канцеларији, али се плашите колико је посла потребно за бригу о њима, са потосом нећете имати проблем. Сматра се једном од најсвестранијих и најприлагодљивијих кућних биљака. Добро се сналази и у јаком осветљењу, али и на слабом светлу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.