Oglas
· · Komentari: 0

Pet najboljih biljaka za kancelariju: Mogu pozitivno da utiču na kreativnost i koncentraciju

Većina veliki deo dana provodi na poslu ili kućnoj kancelariji, pa bi bilo dobro da dekor oko nas "govori" pozitivno

1674382102_shutterstock_2056397705.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Prostor u kome radimo može značajno da utiče na našu motivaciju.

Prema Psichologi Todai, biljni dekor može dovesti do većeg samopouzdanja, kreativnosti i koncentracije.

Aloe vera

Ako tražite nešto umirujuće, aloe vera vam može pomoći. Ova pustinjska biljka je minimalistička, pa može da se uklopi u većinu enterijera. Ova biljka zahteva malo zalivanja i najbolje se snalazi na direktnoj sunčevoj svetlosti.

LJiljan

Ako tražite nešto fino i aromatično, mirni ljiljan je odličan izbor. Onaj koji je najpogodniji za zatvoren prostor se zove spathiphillum cochlearispathum.

Pročitajte još: Biljka koja treba da stoji u vašem KUPATILU: U kombinaciji sa parom može imati brojna lekovita dejstva

Bambus

Ako vam je potrebna snaga i malo sreće da preživite radnu nedelju, izdanci bambusa mogu da budu odličan pratilac. Bambus se često predlaže u Feng Shui-ju, kao način da povećate sreću. Jednostavan je za negu, zahteva filtrirano svetlo i retko zalivanje.

Afrička ljubičica

Ako nemate puno prostora za biljke, ali ipak želite da dodate malo lepote svojoj radnoj sobi, preporučuje se afrička ljubičica. Ona ipak nije sobna biljka za početnike, izuzetno je delikatna i zahteva pažnju.

Potos

Ako želite da dodate neke biljke svojoj kućnoj kancelariji, ali se plašite koliko je posla potrebno za brigu o njima, sa potosom nećete imati problem. Smatra se jednom od najsvestranijih i najprilagodljivijih kućnih biljaka. Dobro se snalazi i u jakom osvetljenju, ali i na slabom svetlu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas