· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

ПОБЕДНИК изолације: Ово је НАЈФОТОГЕНИЧНИЈЕ кућно ЦВЕЋЕ које сви желе у свом дому

Монстеру су током изолације сви куповали, јер се испоставило да најбоље изгледа у позадини када се човек јавља онлајн од куће.

1599212100_Monsterafunclub.PNG
Фото: Instagram/ screenshot monsterafanclub

Монстера кје псоледњих година доживела праву ренесансу! Прво је постала популарна као детаљ који су дизајнери "извукли" као синоним за лето, а онда је дошла изолација...

Рут Васерман, дизјанер намештаја и опреме за кућу, каже да је највећи добитак из времена изолације што су људи почели сами да уређују свој дом, а не да копирају салоне намештаја. Животни простор су почели да оплемењују биљкама.

- Приметила сам да људи све више купују биљку монстера (филадендрон), јер је изузетно фотогенична током онлајн разговора - каже Васерман.

Велика, моћна, фотогенична Фото: Пиксабеј

Монстера је изузетно популарна украсна биљка коју називају и "хлебовац", а код нас и филадендрон. Листови могу да достигну невероватну величину, а атрактивни су јер имају рупе.

Много воде, много
Захтева много меке воде, па се залива на пет дана и земља треба стално да буде влажна. Зими се залива на 10 дана.

Ово је веома отпорна биљка која се лако одржава. Воли сенку у дому, брзо расте и шири се све док није изложена јаким сунчевим зрацима. Не сме да смрзне, јер идеална температура је око 20 степени.

Отпорна, увек жедна, воли нежни додир сунђера.

Подноси сув ваздух и централно грејање иако неупоредиво лепше изгледа ак се редовно прска и листови бришу влажном крпом. Тачније, листови морају редовно да се бришу влажним сунђером.

Када листови изгубе свежу зеелну боју биљку треба прихранити течним ђубривом. Монстера је пузавица и морате је везивати и корење усмеравати ка земљи да би добила још један подупирач.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blue tone 📷: @myhappyplaceisplants #monsterafanclub

A post shared by Monstera Fan Club 💚 (@monsterafanclub) on

Прочитајте још: Направите ЧАРОБНУ ШУМУ и маховину у облику ПОЛУМЕСЕЦА

Пресађује се једном годишње док не постане одрасла биљка, а онда додајте горњи слој земље. Монстеру не треба куповати, узмите резницу од неког ко је већ има. Довољно је лист убацити у воду и закорениће се!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.