Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВРТ

Направите ЧАРОБНУ ШУМУ и маховину у облику ПОЛУМЕСЕЦА

Многи баштовани не воле "обично" цвеће, већ негују само маховину у кући која ствара утисак чаробне шуме.

1599046917_Mahovina.PNG
Фото: Youtube/ screenshot MaKe Bonsai
Oglas

Маховина врт се теже прави, али се изузетно лако одржава. Маховини је потребна само једна ствар - редовно заливање и орошавање. Идеалан је за стан који је окренут северу.

Прочитајте још: Није СПЕКТАКУЛАРАН, али има једну ЧАРОБНУ особину: Представљамо вам НОЋУРКА (ФОТО)

1. Припремите посуду

Прво набавите посуду у којој ћете гајити маховину. Стари акваријум је најбоље место где ће најбоље и напредовати. То могу да буду велике тегле, али и било која друга посауда која лепо изгледа: керамичка саксија, чинија...

Маховина се најбоље гаји у старом акваријуму

2. Покупите каменчиће

Можете их купити, али их има поред реке, крај пута... Каменчићи су неопходни јер се стављају на дно и основа су за маховину. Што више камења - то боље.

Кора и камен
Да би се добио облик полумесеца потребно је набавити један већи камен и кора од дрвета која ће се везати конопцем.
Најлепша маховина се сакупља у шуми у јесен.

3. Набавите маховину

Наћићете је у шуму, али и на северној страни дрвећа у парку, на камењу и нарочито пању. Ножем исеците маховину пазећи да не повредите плитак корен. Најбоље се скида са дрвећа, јер тако можете да покупите и кору.

Чаробна маховина Фото: Youtube/ screenshot MaKe Bonsai

4. Посадите маховину

То се ради изузетно лако - положи је на камење. Можете је причврстити чачкалицама или каменчићима одозго. Залијте је водом и склоните са сунца.

Прочитајте још: Цвеће се ПОЛОМИЛО? Одлично! Направите ВОДЕНУ башту (ФОТО)

5. Одржавање маховине

Мора редовно да се прска и залива. Маховина не сме да се осуши, јер ће - умрети.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas