Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Први пролећни послови: Ево шта треба посадити у МАРТУ

Почињу пролећни радови

1646306614_basta.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ево шта све можете да урадите у марту како бисте припремили своју башту:

Прочитајте још: Какву СИМБОЛИКУ носе мушкатле? Црвена, бела или розе?

1. Проверите да ли сте купили сва семена потребна за вашу башту

2. Ако већ нисте, посејте семена у посудице које ће бити у затвореном још неко време (слободно посејте парадајз, паприке, першун, краставце и све оно што ћете ускоро пресадити у башту)

3. Нађубрите вашу башту. Органско ђубриво је идеално, а уколико у марту буде још мраза, то ће савршено одговарати земљишту.

4. Тестирајте земљиште. Морате да знате да ли је ваша башта алкална или кисела? У зависности од тога знаћете шта у њој можете да садите и како да поступате са земљиштем. Ова провера се увек ради први пут када нешто сејете и онда сваке 3 године.

5. Прекопајте башту, избаците коров.

6. Ако имате шпароге или шпаргле у башти, сада је време да их окопате и добро нађубрите! Ускоро ће изнићи први изданци!

7. Сад је време да посадите руже и украсне жбунове.

8. Орежите руже и воћке, као и лозу.

9. Посадите мало гавеза. Требаће вам за органско ђубриво на лето. Гавез, коприва и вода су идеална комбинација за органско ђубриво са којим можете да заливате биљке, али и да третирате биљне ваши.

Прочитајте још: Нега СОБНОГ КАКТУСА: Једна од најчешћих биљака у домовима

10. Направите органски компост. Све поврће преостало из кухиње слажите на једну гомилу коју ћете повремено посипати земљом и вештачким ђубривом. Ускоро ће се та гомилица претворити у квалитетан компост.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas