Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТРУЧЊАК ЗА БАШТОВАНСТВО: Овај петнаестоминутни ТРИК ће усрећити ваше собне биљке

КУЋНЕ биљке су у последње време постале популарне, а сваки ћошак сада је кућа за велике Монстера Делициосе и преслатке минијатурне кактусе

1647871558_woman-g09c93e3bc_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Док зелени станари доносе вишеструке користи вашој кући, о њима такође може бити тешко бринути.

Да би заинтересованим власницима биљака пружила руку у помоћ у збуњујућем путовању, гуру баштованства, Дејзи Пејн, поделила је своје главне препоруке, пренео је Експрес.

„Волим собне биљке!“ рекла је Дејзи. „Ако тренутно радите код куће, уверите се да имате неке дивне кућне биљке у соби са собом док сте на видео позивима.“ То је, објаснила је, зато што је доказано да биљке побољшавају расположење и помажу у борби против стреса.

Страствени баштован и стручњак за биљке, Дејзи је открила да је заливање њених зелених пријатеља део њене недељне рутине.

Прочитајте још: Ево како да посадите ЛИМУН У ШОЉИЦУ код куће (тако добро мирише!)

Али уместо да користи бокал да хидрира сваку појединачну биљку, она их пушта да се натапају у лавабоу.

„Убацим их у лавабо и нежно отворим славину тако да се натопе. После отприлике 15 минута, након што их пустим да се оцеде, враћам биљке у њихове саксије.“

Истраживања показују да биљкама више прија натапање него честа хидратација, појединачним заливањем

На тај начин, тврдила је, неће оставити корење мокро и превише натопљено водом, јер ће се течност „лепо“ осушити.

За веће биљке које не могу да стану испод мале славине, једноставно их ставите под туш или каду и користите исту технику као и са методом умиваоника.

Ако вам ово изгледа као превише гњаважа, вреди потражити кућне биљке које је практично немогуће убити - чак и ако то заиста желите. Међу њима је и култна омиљена биљка свекрвин језик - најотпорнија од свих, овај кућни декор може трајати до месец дана без заливања.

Златни потос, такође надимак Ђавољи бршљан, дуго је био омиљен због своје способности да издржи мрачне услове, као и премало и прекомерно заливање - уобичајена грешка коју праве скоро сви власници кућних биљака.

За оне који се боре да прате којој биљци када треба воде, Алое вера је још један зелени пријатељ који је описан као „практично неуништив“.

Савршен за ноћни ормарић или радни сто на индиректној сунчевој светлости, овај популарни сукулент захтева само мало заливања једном недељно.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas