Oglas
· · Komentari: 0

STRUČNJAK ZA BAŠTOVANSTVO: Ovaj petnaestominutni TRIK će usrećiti vaše sobne biljke

KUĆNE biljke su u poslednje vreme postale popularne, a svaki ćošak sada je kuća za velike Monstera Deliciose i preslatke minijaturne kaktuse

1647871558_woman-g09c93e3bc_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Dok zeleni stanari donose višestruke koristi vašoj kući, o njima takođe može biti teško brinuti.

Da bi zainteresovanim vlasnicima biljaka pružila ruku u pomoć u zbunjujućem putovanju, guru baštovanstva, Dejzi Pejn, podelila je svoje glavne preporuke, preneo je Ekspres.

„Volim sobne biljke!“ rekla je Dejzi. „Ako trenutno radite kod kuće, uverite se da imate neke divne kućne biljke u sobi sa sobom dok ste na video pozivima.“ To je, objasnila je, zato što je dokazano da biljke poboljšavaju raspoloženje i pomažu u borbi protiv stresa.

Strastveni baštovan i stručnjak za biljke, Dejzi je otkrila da je zalivanje njenih zelenih prijatelja deo njene nedeljne rutine.

Pročitajte još: Evo kako da posadite LIMUN U ŠOLJICU kod kuće (tako dobro miriše!)

Ali umesto da koristi bokal da hidrira svaku pojedinačnu biljku, ona ih pušta da se natapaju u lavabou.

„Ubacim ih u lavabo i nežno otvorim slavinu tako da se natope. Posle otprilike 15 minuta, nakon što ih pustim da se ocede, vraćam biljke u njihove saksije.“

Istraživanja pokazuju da biljkama više prija natapanje nego česta hidratacija, pojedinačnim zalivanjem

Na taj način, tvrdila je, neće ostaviti korenje mokro i previše natopljeno vodom, jer će se tečnost „lepo“ osušiti.

Za veće biljke koje ne mogu da stanu ispod male slavine, jednostavno ih stavite pod tuš ili kadu i koristite istu tehniku kao i sa metodom umivaonika.

Ako vam ovo izgleda kao previše gnjavaža, vredi potražiti kućne biljke koje je praktično nemoguće ubiti - čak i ako to zaista želite. Među njima je i kultna omiljena biljka svekrvin jezik - najotpornija od svih, ovaj kućni dekor može trajati do mesec dana bez zalivanja.

Zlatni potos, takođe nadimak Đavolji bršljan, dugo je bio omiljen zbog svoje sposobnosti da izdrži mračne uslove, kao i premalo i prekomerno zalivanje - uobičajena greška koju prave skoro svi vlasnici kućnih biljaka.

Za one koji se bore da prate kojoj biljci kada treba vode, Aloe vera je još jedan zeleni prijatelj koji je opisan kao „praktično neuništiv“.

Savršen za noćni ormarić ili radni sto na indirektnoj sunčevoj svetlosti, ovaj popularni sukulent zahteva samo malo zalivanja jednom nedeljno.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas