· · Коментари: 0

Како данас изгледа мали Тадија из легендарног филма "Варљиво лето '68" и где га је живот одвео? Никада га не бисте препознали (ФОТО)

Прича о Андрији Мркаићу, који је глумио неодољивог дечака Тадију

1656510270_mmmmm.png
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе

Његови родитељи су били против тога да он тумачи ову улогу. Њега је на аудицију одвео деда. Тамо је имао задатак да прочита песму, а режисерима је одмах запао за око. Пошто је био мали, прво му је било тешко да одлази на снимања и да дуго буде одвојен од родитеља, али су га сви заволели, па се за њега снимање претворило у игру. 

"Захвалан сам деди што ме је одвео на аудицију, зато што је та улога дефинисала мој даљи живот. И данас ме сви зову Тадија. Имао сам чак и куче које је такође било Тадија јер су га крстили другови из краја", рекао је Мркаић једном приликом.

Прочитајте још: НЕПРЕПОЗНАТЉИВ: Био је један од омиљених ликова у серији "Породично благо", повукао се пре 20 година, а легендарни БУБАМАРА данас изгледа ОВАКО (ФОТО)

Након овог филма имао је још само једну улогу. Глумио је сина Николе Симића у остварењу "Нема проблема". После тога се више није бавио глумом. Када је одлужио војни рок, Андрија је отишао на Хаваје. На Хавајима је био дуго, али се ужелео Србије. У државу се вратио и због девојке. Мали Тадија је радио и као стјуарт у Катар ервејзу.

Фото: Принтсцреен/ YоуТубе

"То је био јако леп, али и јако тежак посао. Дивно искуство, шанса да се пропутујете цео свет", рекао је Андрија.

Глумачку каријеру никада није наставио, али је остао упамћен у домаћој кинематографији по многим репликама које се и дан данас препричавају.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.