Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТИНА

Песма "My Way" је три пута УКРАДЕНА, а последњи пут је то урадио Френк Синатра и направио хит

Речи за песму је написао Пол Енка, али је то француска песма коју је композитор успео да прода три пута и превари двојицу певача.

Oglas

Глобални хит "My Way" Френк Синатра први пут је отпевао 1969. године и брзо је постала химна свих мушкараца. Речи за песму је написао Пол Енка, а музику француски композитор Жак Рево.

Прочитајте још: Многима је омиљена књига, а малобројни знају истину како је настао Хари Потер

Френк је песме претварао у злато Фото: Пиксабеј

Две године пре Синатре француски певач Клод Франсе је отпевао песму "Comme d'habitude". Иако је овај француски певач био први није стекао светску славу.

Енка је остао без речи.

Он није као Синатра са овом песмом провео 40 недеља на Топ листи што је рекорд који нико никада није победио!

Легенда каже да је Пол Енка 1967. године летовао на Азурној обали и када је чуо Клод Франсеа како пева песму која у преводу значи "Као и обично" и остао је без речи. Одмах је отпутовао у Париз и од композитора Жака Ревоа откупио сва права. Остало је историја.

- Завршио сам песму у пет часова ујутру и одмах позвао Френка који је био у "Цезар палати" у Лас Вегасу и рекао сам му имам нешто заиста посебно за тебе - рекао је Енка.

Иако је рекао да то није песма за њега, снимио ју је још четири пута са разним певачима!

Ипак, Енка је песму и сам снимио и то шест пута - са Габријелом Бирном, Хулијом Иглесијасом и Џон Бон Џовијем, као и групом "Гару". Песму су певали Елвис Присли и Сид Вишес, као и многи други.

Занимљиво је, међутим, да је ову легендарну француску песму, уствари, први снимио певач Ерб Вилар, али је композитор био незадовољан његовим извођењем, па је позвао Клод Франсеа да је отпева и - то је било то.

Прочитајте још: Немате капитал да покренете ПОСАО? Довољне су само две ствари: идеја и ГАРАЖА

Шта се десило са француским певачем Клодом Франсеом? Он је био шокиран и увређен када је СИнатра добио песму, јер је сматрао да је његова. Клод је објавио више од 60 синглова, имао контроверзну и богату каријеру, а умро је у кади од удара струје. Композитору Ревеу  никада није опростио. Наводно је Синатру видео у једном париском хотелу, али је увређено окренуо главу!

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas