Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАЗВРАТ И ЛУДИЛО БОГИЊЕ ХОЛИВУДА: Мушкарци су лудели за њом, а о њеној фаталности и данас се прича

Била је отелотворење "фаталне жене". Сматрана за једну од најлепших жена света, у комбинацији са бројним љубавним аферама и гламурозним животом који је водила, још за живота је постала синоним са филмску диву - талентовану, хировиту и скандалозну.

1704979434_237675_profimedia0137065984_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ава Лавинија Гарднер била је америчка глумица која је четрдесетих и педесетих година 20. века жарила је и палила холивудском сценом. 

Амерички филмски институт ју је прогласио за једну од највећих глумица прошлог века, а све време њеног бурног живота скандали који су је пратили привлачили су пажњу јавности исто, ако не и више, од њених улога на великом платну.

Заводница је рођена!

Млада зеленоока лепотица пуних, сензуалних усана и са јаким јужњачким нагласком имала је 18 година када се први пут појавила на филму.

До 1946. године, Ава је снимила неколико филмова, али је тек после улоге у филму "Убице" са Бертом Ланкастером постала позната као филмска звезда и секс-симбол. 

– Желела бих да доживим 150 година, и то са цигаретом у једној и са чашом вискија у другој руци – изјавила је једном приликом Ава.

Ипак, године неуредног и развратног живота полако су је стизале… Много је пушила и услед тога оболела од енфизема, као и од поремећаја имуног система. После два мождана удара 1986. услед којих је остала делимично паралисана и везана за кревет Ава Гарднер умире од упале плућа 25. јануара 1990. у 67. години живота.

Последње речи Аве Гарднер упућене служавки Кармен биле су: "Јако сам уморна!".

Иако су јој материјалне могућности омогућавале да плати себи лечење последњих година о њој је бринуо Френк Синатра који је годишње плаћао 250.000 долара медицинске помоћи.

Када је стигла вест да је Ава Гарднер умрла једна од Синатриних кћерки га је затекла у соби на поду уплаканог и немог. На глумичиној сахрани једна црна лимузина паркирала се иза колоне од петсто ожалошћених.

Нико није изашао из кола. Претпоставља да је то заправо био Френк Синатра. Букет на Авином гробу је имао једноставну поруку: "С љубављу, Френсис".

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas