Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
КОЛАЧИ

Пробали смо чувени рецепт МЕГАН Маркл који може СВАКО да направи, ево како је испао (Фото)

Омиљено воће војвоткиње од Сасекса су банане, а пре удаје за принца Харија писала је о томе "колико јој је овај колач променио живот". Нашли смо рецепт и - пробали га.

Oglas

Банана хлеб је Меган Маркл спремала током званичне посете Аустралији 2018. године. Тада се све заинтересовао за банане и овај колач који је изузетно популаран у САД. Меган је пре брака водила блог на ком је објављивала рецепте, а љуба према бананама је кулминирала свадбеном тортом.

Прочитаје још: Засладите се слаткишем који се НЕ ПЕЧЕ (Фото)

Колач може да се припрема на неколико начина, па тако неке домаћице у смесу додају кашику јогурта или киселог млека. Међутим, све зависи од густине теста које треба да буде житко, али не и течно.

Банане се виљушком испасирају Фото: А. М.
Колач се прави брзо и лако, прилично је сладак, па смањите шећер ако су банане зреле.

Састојци:

  • 2 јаја
  • 3 банане
  • 300 грама брашна
  • кашикица соде бикарбоне
  • 50 грама белог шећера
  • 50 грама жутог шећера
  • 100 грама бутера
  • кашикица есенције ваниле
  • кашика ораха или шоколадне коцкице
Густина теста Фото: А. М.

Припрема:

Прво се помешају бутер и шећер, па се измешана додају. Сипа се ванила, прстохват соли и добро помеша. У другој посуди се ољуште зреле банане и изгњече виљушком. Банане се додају бутеру, шећеру и јајима.

Банане морају да буду зреле, пегаве.

Укључи се рерна на 200 степени и модла за печење намаже бутером.

Готов колач Фото: А. М.

У брашно се умеша кашикица соде бикарбоне па се дода смеси са бананама. Када се све добро помеша дода се по жељи кашика млевених ораха или шака изрендане или, још боље, ситне коцкице чоколаде. Све се помеша и сипа у намазан плех.

Када се рерна угрејала плех се убаци и пече се на 180 степени око 40 минута. Пре крај треба чачкалицом пробости колач, па уколико не буде сува - није готово. Чачкалица ће бити слатка, јер је овај колач сладак због банана.

Прочитајте још: Један АВОКАДО може да направи цео ручак

Овај колач се одлично слаже уз чај и кафу, а добра је и као доручак. Ово је одличан рецепт у којем могу да се искористе презреле банане које  мало ко воли да једе. Треба имати у виду да што су банане зрелије колач ће бити слађи и шећера треба додати мање.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas