Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Венчаница Одри Хепберн из 1954. године: Постала је култна, а овај тренд видимо и данас (ФОТО)

Одри Хепберн носи епитет једне од највећих модних икона икада

1668173493_6d534d8b9de6acff07e1cd986f10aa36c1c6680d.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /МрАдес64
Oglas

Одри је мењала моду и ослобађала ју је стега према сопственом укусу, а жене широм света су то пратиле и прихватале. Њено име красило је десетине листа најбоље обучених жена, укључујући и Међународну Кућа славних на листи најбоље обучених сваке године од 1956. до 1961. године, затим поново 1980., 1987. и 1991. године. Одри је без премца била лидер у свету моде, као и филма.

Свака њена модна комбинација пажљиво је испраћена, а о њима се говори и данас. Венчанице које је бирала за своја венчања још увек су извор инспирације дизајнерима и невестама широм света.

Одри је два пута била у венчаници, 1954., а затим поново 1969. Обе хаљине су, наравно, постале култне, баш као и она.

Прочитајте још: Ева Лонгориа у јесењем тренду: Спој елеганције и пословног изгледа (ФОТО)

Венчаница Одри Хепберн

Године 1954. Одри Хепберн се удала за колегу глумца, Мела Ферера, у Енетбиргену, у Швајцарској. Венчање је било тајно и скромно, у малој цркви са свадбеним доручком после. Хаљина коју је одабрала за свој велики дан била је широка и миди дужине. Прате је пуф рукави и висока крагна. Струк је истакла великом машном коју је везала на леђима, а уместо вела, носила је руже у коси.

По кроју њене хаљине видимо да су се поједини делови моде вратили и да се носе и данас.

Одри је педесетих година била верена за Џејмса Хенсона, да би се касније удала два пута. Прво за поменутог глумца Мела Ферера са којим је добила сина Шона. Након развода, 1969. године одлучила је да још једном закорачи у брак, удала се за италијанског доктора Андреа Дотија и родила сина Луку. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas