Oglas
· · Komentari: 0
DUŽI ŽIVOT

Kako PSI PRODUŽAVAJU NAŠ ŽIVOT i čine da živimo zdravije

Naučno je dokazano: Imati psa znači duži životni vek!

1599224868_dog-1861839_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Psi produžavaju život, često se kaže, ali sada studija objavljena u časopisu American Heart Association, to takođe dokazuje - imati psa naučno je povezano sa dužim životom.

Analiza je uzela uticaj u studijama objavljenim od 1950. do maja 2019. godine koje su istražile kako posedovanje psa utiče na zdravlje njegovog vlasnika, posebno na njegovu dugovečnost.

Pročitajte još: Danas je MEĐUNARODNI DAN PASA: Otkrivamo osam razloga zašto je dobro imati ovog ljubimca

Foto: Piksabej

Istraživanje je obuhvatilo više od 10 studija koje su proizvele podatke preko tri miliona učesnika. Uzimajući u obzir svu literaturu, naučnici su otkrili da psi zaista produžavaju život svojih vlasnika: Vlasnici pasa zapravo žive duže od onih koji nemaju četvoronožnog prijatelja.

U stvari, istraživanje je objasnilo da su vlasnici pasa smanjili rizik od smrti za 24% iz bilo kojeg razloga.

Ali zašto psi produžavaju naš život?

Studija je otkrila da vlasnici pasa imaju manju verovatnoću da umru od srčanih bolesti. Šetajući psa u proseku 20-30 minuta dnevno, dostižu preporučeni nivo vežbanja za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja. Shodno tome, opšte zdravstveno stanje ima veliku korist.

Pročitajte još: I PAS može da doživi TOPLOTNI UDAR? Naučite kako da mu POMOGNETE

Zato budite pažljivi prema svojim ljubimcima: Naši četvoronožni prijatelji mogli bi nam produžiti život.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas