· · Komentari: 0
LJUBIMCI

Maca ili kuca? Zašto ne bi uzeli PSA koji voli MAČKE?

U porodicama često dolazi do sukoba oko toga kog ljubimca treba uzeti, jer sin i ćerka žele kucu, a mama i sin macu. Evo rešenja.

1606546453_pas-macka.jpg
Foto: Piksabej

Gotovo sve životinje mogu da nauče da žive zajedno, ali postoje vrste koje su prijemčivije na suživot.  Postoje i vrste pasa koje vole mačke.

Pročitajte još: MAČAK ZOFI PRVI PUT UGLEDAO PAHULJICE: Probajte da se ne istopite! (VIDEO)

Drugari Foto: Piksabej

Prvo pravilo je da životinje treba da odrastaju zajedno. Ovo naročito važi za mačku koju će, ako je odrasla i navikla na svoj ritam života, nervirati pojava nečeg veselog, bučnog i dlakavog. Dakle, kucu i macu uzmite kao male da bi zajedno rasli.

Ako rastu zajedno, skoro sve rase mogu da se zavole.

Kavalirski španijel je jedna od tih vrsta pasa koja može da živi sa svima. Ovaj pas nije previše energičan, izuzetno je mio i voli da se mazi. On će bez problema naučiti da spava zajedno sa macom.

Obično mačke nametnu svoj autoritet!

Pudle su još jedna veoma prilagodljiva vrsta. Vesele su naravi, svima se raduju, pa će im tako i pojava mačke biti draga. Međutim, u slučaju ove kombinacije, ukoliko je mačka jaka ličnost, može da dođe do uspostavljanja čudne ravnoteže. Mačke često umeju da nametnu svoj karakter kojem mali psi moraju da se povinuju.

Pročitajte još: Pustili su mački horor film, a njena reakcija postala je pravi HIT (VIDEO)

Maltezeri i i ostale male vrste su, takođe, veoma naklonjene mačkama. Bigl i baset neće imati ništa protiv da se oko njih mazi i pribija krznena lepotica.

Ovo je već ljubav! Foto: Piksabej

Zanimljio je da zapadnoškotski beli terijer i kao odrastao može da se prilagodi dolasku mačke, pa i da se zaštitnički ponaša prema njoj. Isto važi i za nemačkog ovčara koji, ukoliko je dresiran, može da zavoli svakog koga vlasnik voli. Pored njega, treba izbegavati sve vrste lovačkih pasa kojima je instinkt za lov izuzetno jak.

Pročitajte još: GLUMI I SMRT: Na sve je spremna samo da ne ide u šetnju! (VIDEO)

Veoma je važno da pas bude treniran i da spremno poštuje vlasnikova naređenja. Međutim, sve zavisi i od karaktera psa, pa ako je kovrdžavi romanoli društven - on će se sprijateljiti sa svima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.