· · Komentari: 0
BOLEST

Maca odbija hranu? To nikako NIJE dobro, možda je neki od ovih razloga

Mace su blagoslovene apetitom, ali i veoma izbirljive.

1607090158_depositphotos_82165668-stock-photo-funny-cat-sleeping-in-bed.jpg
Foto: Depozitfoto

Mačke mogu mnogo da pojedu, a postoji podatak da su u stanju da za jedan dan jedu i po 20 puta. Međutim, mace su ujedno i veoma izbirljive. Neće sve da jedu i neće uvek. Imaju omiljenu hranu, a onda odjednom prestanu da je jedu.

Pročitajte još: Prgava, bezobrazna i NEODOLJIVA: Da li znate šta je KARDELEN mačka? (VIDEO)

Koliko je normalno?
Prvo pravilo je da mačka uvek treba da ima suvu hranu. Kada su male jedu kuvanu hranu ujutru i uveče, a kao velike jednom.

Ukoliko primetite da maca odbija hranu i da je čitav dan prošao, a ona nije prišla posudici - treba da se zabrinete. Ovo naročito važi ako je reč o njenoj omiljenoj hrani. Ako se ponaša normalno, a odbija hranu nabavite joj ukusni obrok sa ribom.

Obožavaju ribu!

Ako maca izlazi napolje možda je došlo do trovanja. Takođe, treba da znate i da su mace najbolji kontrolor da li je hrana pokvarena, ali ako šeta ulicom možda je našla na namerno otrovanu hranu.

Pročitajte još: MAČAK ZOFI PRVI PUT UGLEDAO PAHULJICE: Probajte da se ne istopite! (VIDEO)

Probirljiva? Foto: Peksel

 

Ukoliko je uvek u stanu prvo joj proverite zube. Setite se, da li je nedavno dobila vakcinu, jer i to može da "ubije" apetit. Ako maca ima temperaturu to ćete primetiti po očima i ponašanju.

Maca mora redovno da jede, opasno je kada gladuje!

Pošto mačka ne sme da ne jede duže od dan dva morate je odvesti kod veterinara, jer je možda reč o ozbiljnijoj bolesti, poput oboljenja bubrega. Verovali ili ne, ali mace mogu da dobiju i dijabetes.

Pročitajte još: Pustili su mački horor film, a njena reakcija postala je pravi HIT (VIDEO)

Mačke ne vole stres i kada se presele ili dožive neki šok izgube apetit.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.